Natuur/milieu,  Stadsnieuws

Eerste serieuze nachtvorst leidt tot ongevallenEn zo keek ik vanmorgen uit het raam en zag dat overal de ruiten van de auto vol ijsbloemen zaten.

Altijd weer krijg ik dan die herrinneringen van vroeger, dat je als je je bed uit moest en stapte op de koude, onverwarmde vloer (een kachel was er alleen in de woonkamer) je dikke prachtige bloemen op de ramen zag…
Maar ook voor de gemeente was dit een schok; wegen waren niet gestrooid wat leidde tot vele valpartijen met de fiets en botsingen. De ambulancediensten moesten vannacht zeker 20 keer uitrukken hiervoor.
De PvdA uitte stevige kritiek op wethouder Revis (VVD, Stadsbeheer). Revis: zei “Er had moeten worden gestrooid.” Officieel kan de winterdienst van de gemeente pas op 3 december in werking treden. Maar Revis heeft bevolen dat die nu per direct van kracht is. “U snapt dat dit niet nog een keer gaat gebeuren.”
laten we hopen, dat dit nu inderdaad gebeurt!
Maar prachtig was wel het effect van de vorst.
Rijp op planten
en bloemen.
Eventjes genieten….

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Hans

    Bloemen op de ramen thuis. Jassen over de dekens tegen de kou in de slaapkamers. Alleen in de huiskamer was het behaaglijk, want daar was de kolenhaard!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.