Muziek,  Wijknieuws

Een super Gaardefestival

Gaardefestival
Tino Martin

Op zondag 3 juli vond alweer voor de elfde keer in het Buurthuis van de Toekomst het gezellige wijkfeest Het Gaardefestival plaats op en rond het terrein van Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1.
Het thema was ‘Oud ontmoet nieuw’.
Een zonovergoten dag die enorm veel mensen trok uit de wijk, maar zelfs van buiten de wijk. Jong en oud vermaakten zich enorm op dit zonovergoten festival, waar niet alleen geweldige optredens (van BEM, Tino Martin, Def Rhymes, Haagse Hazus, José Hoebee -van LUV- en Cornel) plaatsvonden, maar ook veel te doen was. Vanzelfsprekend ook voor de jongeren.

Gaardefestival
Fred Zuiderwijk

Fred Zuiderwijk presenteerde alle artiesten op zijn eigen humoristische manier.
De middag zou om 12 uur beginnen, maar toen ik al vóór die tijd aankwam was het al in volle gang.
Er was regen voorspeld en af en toe waren de wolken wat dreigend, maar dat was maar kort: eigenlijk de hele dag scheen de zon uitbundig, waardoor iedereen zonder jas meedanste of meegenoot.

Gaardefestival
Op de foto en dansen met Mickey

De jongeren konden met een treintje mee, in een draaimolen, op een springkussen, een speciaal neergezet speeltuintje en hoog in de lucht springen in een speciaal pak op de trampoline.
Maar ook was er een clown, konden ze T-shirts beschilderen, cup cakes versieren, een suikerspin eten of een fruit saté maken.
Een speciale verrassing: Mickey, Minny en ook Dora waren aanwezig met wie de kleintjes op de foto konden en knuffelen, Natuurlijk werd er ook met hun gezongen.

Gaardefestival
José Hoebee

Bonny St. Claire zou in eerste instantie optreden, maar helaas moest zij het Gaardefestival om gezondheidsredenen afzeggen.
Gelukkig werd voor haar een vervangster gevonden: José Hoebee van de oude meidengroep LUV. Pfoeh! Dan merk je dat je oud wordt…..
Wel zette zij een geweldige performance neer en had een duidelijke aanbidder.
Twee vrouwen mochten de andere LUV leden even vervangen tijdens een lied….

Gaardefestival
Def Rhymz

Def Rhymz viel ook in de smaak, al was het geluid van deze rapper wel heel hard.
Van mij mocht het een toontje lager, dus ben ik al snel genietend van de muziek en sfeer het terrein weer gaan verkennen.

Gaardefestival
Haagse Hazus

Moet ik nog wat zeggen over Haagse Hazus met zijn speciale zelfgeschilderde hoedjes?
Denk dat de meesten hem intussen wel kennen.
Ook hij bleef niet alleen op het podium, maar voegde zich na zijn optreden in het publiek. Heerlijk die sfeer…

Gaardefestival
ballonnenwedstrijd

Ik kan wel tijden door blijven schrijven, maar het Gaardefestival was in één woord GEWELDIG.
Ondanks dat in het Zuiderpark DiverCity trok het enorm veel mensen tot het eind. Toen vond de ballonnenwedstrijd plaats. De eigenaar van ballon met naamkaartje die het verst terecht komt, wint een mooie vakantie!

Voor veel meer sfeerfoto’s kijk hier al zijn ze in heel slechte kwaliteit.
Wil je ze groter voor persoonlijk (!) gebruik, mail me gerust.

Please follow and like us:

2 reacties

  • opa Water

    Alwéér die ballonnen …ik snap niet dat daar nog steeds mee doorgegaan word …té veel ballonnen worden namelijk teruggevonden in de magen van dode vogels , en wellicht andere dieren die het uiteen gevallen plastic aanzien voor voedsel .Plastic wat naar zee drijft word een onderdeel van de plastic soep c.q. eilanden in de oceanen waardoor het leven daar ernstig aangetast word …Ja hoor , zie ik de duizenden volgers van dit blog al weer denken daar is die sjagerijnige opa Water weer ..die vind niks leuk ..zo maar weer ieders vakantie humeur bedorven ….maar sorry hoor het is zo het is , ik ben te veel dierenvriend om hier geen opmerking over te plaatsen …

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.