Natuur/milieu

Een paar foto’s

 

Laatst waren mijn man en ik even op Scheveningen net na een Oostenwind.

Wie vaker op het strand is, weet wat dat betekent; kwallen.

Witte kwallen zijn nooit erg als je in het water zwemt, maar om in aanraking te komen met een blauwe is toch niet echt prettig!

Maar zijn ze niet mooi om te zien?

Jammer dat je de tentakels niet meer kan zien als ze op het strand liggen, maar de kleur; schitterend!

 

 

Wat ik ook zag was iets wat me nog nooit was opgevallen; en echt langs de vloedlijn loop ik 9 van de 10 keer met mijn neus op de grond om te zien wat de zee allemaal teruggeeft.

Prachtig deze flonkerende, ik denk, eitjes?

 

 

En ja, ik kan het toch niet nalaten.

Het heeft niets met het strand te maken, maar ik was zo blij deze te zien.

Langs een stuk braakliggend veld zag ik dit vrij zeldzame 11 stippelig lieveheersbeestje op koolzaad.

(Lieveheersbeestjes blijven me opvallen; zelfs zonder leesbril….).

Please follow and like us:

7 reacties

 • Hanny

  Soms zie je ze ook wel aan het strand, maar waarschijnlijk niet deze bijzondere.
  Heerlijk om langs de vloedlijn te lopen en van alles en nog wat tegen te komen. Ik voel en ruik de zee!

 • Monique

  Oh ja, de blauwe heb ik al eens gevoeld. Achter mijn knie bleef de kwal zitten om me venijnig te steken. Het doet echt ongelooflijk pijn en de plek die je ervan over houdt gedurende 2 dagen ziet er niet echt jofel uit. Toch zijn het soms mooie dieren en juist de blauwe vanwege de kleur.
  Lieveheersbeestjes, vanmiddag zag ik er één, maar het valt me op dat er dit jaar erg weinig te zien zijn.

 • Harry

  De blauwe kwal ook wel genaamd de “zeepaddestoel” steekt niet hoor. De witte kwal, ook wel de oorkwal gemoemd doet ook niks. Dan heb je nog de bruine kwal zogenaamd de kompaskwal kan irriterend zijn. De blauwe haarkwal die steekt wel, en flink ook maar komt veruit het minste voor. Maar de grote blauwe kwallen die je altijd in grote aantallen ziet liggen met oosten wind die doen niks en kun je gewoon oppakken. Plaats je handpalm boven op de kwal en draai je hand om, als de onderkant van de kwal naar boven wijst kun je hem rustig bekijken. Pak hem niet met 2 handen uit het water, want dan heb je groot kans dat hij in 5 stukken uit elkaar valt. Als je meer wil wten hierover kopieer deze link dan in je browser.

  //members.lycos.nl/katwijkaanzee/kwallen.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.