Stadsnieuws

Een frisse duik om het nieuwe jaar in te luiden

een frisse duik
Kom je ook een frisse duik nemen op 1 januari?

Het is nu echt aftellen.
Nog twee weken en dan kan je een frisse duik nemen om het nieuwjaar in te luiden.
De Unox-nieuwjaarsduik.
Voor mij elke keer weer een geweldig evenement.
Een oer-Hollandse traditie al sinds 1960!

Precies 60 jaar geleden was het Ok van Batenburg die aan het strand van Zandvoort met zijn vrienden de eerste Nieuwjaarsduik organiseerde. De moeder van Ok maakte toen nog de erwtensoep.

Op 1 januari a.s. zullen op 127 Nederlandse en 22 buitenlandse locaties vele duizenden mensen het nieuwe jaar fris beginnen: met een duik in het koude water en daarna een dampende kop Unox erwtensoep als beloning. Aan de grootste Nieuwjaarsduik ter wereld, aan het strand van Scheveningen, doen elk jaar 10.000 mensen mee. Daar wil je toch bij zijn?
Ik wil in elk geval wel een frisse duik nemen!

Unox & Stichting Vaarwens
Dit jaar doneert Unox één euro per Scheveningse Nieuwjaarsduiker (10.000 euro in totaal) aan de Stichting Vaarwens, op speciaal verzoek van Ok van Batenburg, de allereerste Nieuwjaarsduiker. Deze stichting Vaarwens kosteloos dagtochten met ongeneeslijk zieken, zodat zij er even tussenuit kunnen met hun naasten.

een frisse duik
Lekker met muziek je opwarmen

Tijden
Vanaf 10:30 uur start de inschrijving voor de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen. Rond 11:45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up met muziek zodat iedereen lekker warm blijft. Het is ook echt een aanrader hieraan mee te doen om op te warmen. Maar eerlijk is eerlijk, het is gezellig ook!

Om 12:00 uur gaat de duik van start. Wees op tijd als je mee wilt doen. Er mogen maximaal 10.000 mensen mee duiken en je hebt tijd nodig om je om te kleden. Iedereen die deelneemt aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen ontvangt een Unox-muts, een herinneringsvaantje en het ‘Terugblik’, een speciale editie van de Unox erwtensoep in blik.

Kosten 
Deelname aan de Unox Nieuwjaarsduik in Scheveningen kost 3 euro die je betaalt bij inschrijving ter plekke. Het is dus niet mogelijk om vooraf te reserveren. De opbrengsten van de Nieuwjaarsduik gaan elk jaar naar een goed doel. Dit jaar gaat het naar de Stichting Vaarwens, zoals ik al schreef.

Bereikbaarheid
Met het OV is de Pier heel goed bereikbaar.
Evenals de fiets. De auto is een minder goed vervoermiddel, omdat het erg druk zal zijn. Je staat al snel in de file en parkeren is ook lastig.
Kom je van buiten de stad en wil je niet met de trein, zet je auto dan ergens naast een halte van bus of tram (liefst waar nog geen betaald parkeren is 😉 ) en kies voor het laatste stuk toch voor het OV

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.