Muziek

Dertigste editie Parkpop 2010
Zondag 27 juni was de dertigste editie van Parkpop in het Zuiderpark. Parkpop is het grootste gratis openluchtfestival van Europa.
Een zalig warme dag, een felle zon aan de hemel en, zoals gebruikelijk, een heel gezellige sfeer maakten het weer tot een groots evenement.
De line-up was fantastisch, al dacht ik dat voor mij persoonlijk Nena het hoogtepunt zou zijn; achteraf bleek dit niet het geval. Andere artiesten hebben een veel grotere indruk op me achter gelaten.
Ik had het enorme geluk een persaccreditatie gekregen te hebben, al heb ik vanzelfsprekend ook op het veld rondgelopen; voor mij hoort “de sfeer proeven” bij Parkpop.Het festival werd dit jaar door zo’n 250.000 mensen bezocht; 25.000 minder dan vorig jaar (wat toch wel te zien was!).
Reden, misschien het warme weer, al heb ik ook geluiden gehoord dat mensen niet meer durfden. Jammer om je te laten regeren door angst. Deze bleek ook ongegrond; het is zonder incidenten (vanzelfsprekend) verlopen. Wel maakten sommige optredende artiesten opmerkingen over het verbod op de komst van Snoop Dogg, zoals Admiral Freebee en Danko Jones. Door de DJ’s van het festival werden meerdere keren songs van de verboden Amerikaanse rapper gedraaid.

Veel mensen probeerden of onder de bomen wat schaduw mee te pakken, of onder zelfgecreëerde “tenten” zoals je die maakt als je kind bent van een tafel; een schitterend gezicht.

Natuurlijk waren er ook diverse stands en andere activiteiten waaraan je kon meedoen; zoals dit “droogsurfen”; een leuk gezicht!

De warmte dwong om veel te drinken; resultaat waren enorm lange rijen voor de pinautomaat; ik ben benieuwd of er nog geld in zat aan het eind van de dag!


Natuurlijk hoorde bij een lustrum ook een speciale lustrumuitgave in de vorm van een boek; na een inleidend praatje van Guus Dutrieux, directeur van Parkpop, werd het eerste exemplaar overhandigd aan wethouder Marjolein de Jong in de speciale VIP ruimte.
Ook Guus Dutrieux maakte een opmerking over het verboden optreden van Snoop Dogg; hij respecteerde en begreep de beslissing van de “driehoek”, al vond hij het erg jammer. Wel wilde hij nog in gesprek gaan in verband met komende edities.

Op de drie grote podia werd ook ter gelegenheid van de 30e editie tegelijkertijd een speciaal nummer gespeeld “Achter de duinen” onder leiding van Robert-Jan Stips in samenwerking met diverse andere Haagse artiesten (zoals Tim Akkerman en hierboven Hans Vandenburg) ter ere van het lustrum. Tezamen werd het één groot concert; op de schermen naast de podia zag je wat op de andere podia gebeurde.

Kijk hieronder voor een impressie. Af en toe wat bibberig; foto’s maken en filmen is behoorlijk lastig! Ook hier weer even de link naar Snoop Dog).Maar dan nu een aantal foto’s van een aantal optredende artiesten.
Allereerst de voor mij de meest imponerende: Danko Jones. Sexy en een geweldige performance.

Maar ook de vervangende artiest voor Snoop Dog was geweldig, je zag de mensen genieten (mezelf incluis).

Ik heb het dan over Alpha Blondy.

Waar ik ook enorm door werd getroffen was Juliette Lewis; wat een power!

Maar ook Ska Cubano zorgde voor een uitzinnig publiek tijdens hun optreden; iedereen danste op de Cubaanse songs wat zelf de musici opzweepten tijdens hun optreden. Naderhand zag ik ze nog even backstage. Glunderend en voldaan liepen ze naar de artiestentent. Terecht; ze hadden een mooie show weggegeven.

Tijdens de concerten vloog een enorme zeppelin (maar liefst 75 meter groot!) boven het Zuiderpark.


Eerst dacht ik dat het een ballon was, maar dat was niet het geval!

Nieuwsgierige gezichten zie je door de raampjes heen kijken; het is een grote zeppelin die speciaal voor promotiedoeleinden naar Nederland is gehaald en in het luchtruim “vaart”. Een geweldig gezicht!

Hierboven Mamas Gun wat erg goed klonk en nogmaals Nena die Parkpop afsloot. Ik vond haar minder goed dan wat ik had verwacht. Moe? Ik weet het niet, maar ik ben na een paar nummers naar huis gegaan.
Zeer voldaan; een onvergetelijke dag.
Ik verheug me al op de 31e editie!

Meer foto’s volgen (ook van diverse andere optredende artiesten) zodra ik tijd heb gehad ze te sorteren.
Kijk ook bij Richard Mulder en de Haagse popfotograaf voor hun foto’s!

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.