Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Den Haag van 18 t/m 21 september in het teken van Just Peace Festival

Just Peace festival

Vier dagen lang activiteiten rondom Internationale Dag van de Vrede

Den Haag staat van 18 t/m 21 september volledig in het teken van de 2e editie van het Just Peace Festival. Met tal van activiteiten viert Den Haag vier dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede.Zo kan men tijdens het Just Peace Festival deelnemen aan de Vredesloop en genieten van muziekoptredens tijdens o.a. het ONE Festival. Tijdens de Haagse Internationale Open Dag kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen bij een aantal internationale organisaties die eenmalig hun deuren voor het publiek openen. Voor kinderen zijn er diverse interactieve workshops. Organisaties die willen aanhaken met activiteiten kunnen zich tot 1 augustus 2015 aanmelden. Voor het programma en meer informatie: www.justpeacethehague.com

Vier de vrede
Vanmiddag werd tijdens een kick-off bijeenkomst in het Museon bekendgemaakt, dat ook dit jaar weer het Just Peace Festival zal plaatsvinden in Den Haag. Het internationale festival duurt dit keer vier dagen, van vrijdag 18 t/m maandag 21 september. Een aantal aansprekende activiteiten zijn reeds bekend gemaakt. Zo zal op vrijdag 18 september niet alleen de officiële opening van Just Peace plaatsvinden, maar tevens ‘Peace Palace by Night’, een speciale avondrondleiding door het Vredespaleis. Daarnaast is gedurende het Just Peace Festival de World Press Photo tentoonstelling in het Atrium van het Stadhuis te zien.

Just Peace FestivalOp zaterdag 19 september vindt o.a. het One Festival plaats voor jongeren, met muziek optredens, workshops en lezingen. Diezelfde dag vind ook voor de derde keer de Vredesloop plaats, een hardloopwedstrijd langs diverse historische monumenten. Op zondag 20 september vindt o.a. het Peace in the Park festival plaats in de Paleistuin en de Haagse Internationale Open Dag waarbij internationale organisaties hun deuren voor het publiek openen. Maandag 21 september is de Internationale VN Dag van de Vrede, waarop o.a. Hague Talks plaatsvindt met interessant sprekers en debatten.

Overige evenementen en activiteiten worden, zodra definitief, telkens op de website www.justpeacethehague.comvermeld, die dan ook continue wordt aangevuld en uitgebreid met informatie.

Aanmelden activiteiten
Organisaties die een bijdrage (willen) leveren aan het imago van Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht, worden uitgenodigd om activiteiten te organiseren tijdens het Just Peace Festival. Hiertoe zijn een aantal criteria opgesteld die te vinden zijn op www.justpeacethehague.com. Men kan zich tot 1 augustus aanmelden via justpeace@denhaag.nl. Dit jaar worden de aanvragen beoordeeld door leden van de projectgroep Just Peace, waarin verschillende onderdelen vanuit de gemeente Den Haag vertegenwoordigd zijn.

Over Just Peace
Den Haag, dé internationale stad van Vrede & Recht, staat van 18 t/m 21 september volledig in het teken van het Just Peace Festival. Met tal van activiteiten viert Den Haag vier dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede. Zo kan men tijdens het Just Peace Festival deelnemen aan hardloopwedstrijden en debatten en genieten van muziekoptredens en (foto)tentoonstellingen, of een kijkje nemen bij een aantal internationale organisaties die eenmalig hun deuren voor het publiek openen. Voor kinderen zijn er interactieve workshops en is er zelfs een kinderspeurtocht in het Vredespaleis. Het Just Peace festival is een initiatief van diverse partijen in de stad in samenwerking met de gemeente Den Haag. Voor het globale programma en meer informatie zie: www.justpeacethehague.com

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.