Stadsnieuws

Den Haag een half miljoen inwoners sterkGisteren werd gevierd dat Den Haag een half miljoen mensen ‘sterk’ is. Een baby uit Scheveningen, vorige week geboren, was de 500.000 ste  inwoner.
Op het Plein in Den Haag werden door kanonniers kanonschoten afgeschoten. Het was wel een imposant gezicht; een oud kanon dat gevuld werd door verklede heren waarna het afgeschoten werd.
Hierna vulde een mevrouw in oud-Hollandse klederdracht glaasjes in uit een kannetje dat zij om haar middel droeg.
Hierop toastten burgemeester Van Aartsen en de wethouders Norder, Kool, Van Engering, Dekker en Smit op de half miljoenste inwoner.
Hierna deelden zij beschuiten met groen-gele muisjes uit aan de mensen die hierop af waren gekomen die door leerlingen van het Mondriaan waren klaargemaakt en neergelegd op grote schalen.

Eergisteren werd gevierd (lees hier) dat Den Haag nog geen half miljoen inwoners sterk was.
De nadruk werd door de Haagse Stadspartij onder andere gelegd op het groen dat verdwijnt, de ecologische zones steeds meer aangetast worden; ach, iedereen kent mijn verdriet hierom.
Wat vind ik het heerlijk om te wandelen door bijvoorbeeld de verbindingszone van De Uithof naar de Loevesteinlaan; ook deze wordt in de toekomst versmald (aangetast).

Ik vraag me soms ook af, waarom we een half miljpoen mensen sterk zijn, terwijl door dit kabinet maar ook de beslissingen van de gemeenteraad bijvoorbeeld de ouderen, zwakkeren en chronisch zieken in onze stad de dupe zijn. Zo veel mensen die hun rekeningen niet meer (tijdig) kunnen betalen en zelfs niet meer in staat zijn hun ziektekostenverzekering te betalen. Bijna Amerikaanse toestanden.
Sterk contra zwak….
Zijn we wel allemaal sterk?

Zoveel prestigebouw, terwijl ik om me heen zie, dat juist de dure koop en huurwoningen leeg blijven staan of komen. Voor sociale woningbouw (voor zover dit vaak al sociaal genoemd kan worden met de dalende huurtoeslagen en de hoge huren) is weinig ruimte meer. Soms voorstelbaar om een wijk leefbaarder te maken, maar ik begrijp niet, dat men wel doorgaat met het bouwen van juist de duurdere woningen. En meer zaken; maar dat schreef ik eergisteren al.

Begrijp me niet verkeerd; ik ben en blijf Hagenees en ben trots op mijn stad. Maar er is in mijn ogen zoveel krom en er gaat zoveel verloren waar ik juist trots op ben (was).Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.