Gezondheid

De zorg is geen markt

 

Al vaker heb ik aandacht besteed aan de zorg die leidt tot waardeloze situaties voor mensen die afhankelijk zijn van (thuis)zorg.

Overal zie je het om je heen; tekorten, zorg die niet meer of onvoldoende is voor mensen die dringend hulp behoeven. Wat betekent de marktwerking in de thuiszorg voor de cliënten en hun zorgverleners?

 

Knap maar schokkend is dan ook de winnende reclamespot 2008….

 

 

 

Gisteren, op de dag van de verpleging (12 mei) werd op het Plein voor de Tweede Kamer letterlijk en figuurlijk de noodklok geluid. Er moet een parlementaire enquête komen naar de marktwerking in de zorg.

 

 

De campagne is een initiatief van het actiecomité zorgcrisis en wordt gesteund door de actiegroep zorg geen markt. De noodklok zal de komende tijd in veel meer plaatsen in Nederland gaan klinken. Uiteindelijk komt de noodklok terug in Den Haag om samen met duizenden zorgverleners en zorgvragers de petitie aan de bieden aan de Tweede Kamer.

Wil je meehelpen? Teken dan hier (klik) de petitie; je zal zelf maar zorg nodig hebben en deze niet/onvoldoende krijgen.

 

De foto’s zijn gemaakt door Richard Mulder (klik); bedankt voor het gebruik!

Please follow and like us:

12 reacties

 • Pasula

  Je kan niet meer spreken bijna van een menswaardig bestaan. Dan hoop je altijd maar dat er genoeg vrienden en familie om je heen is…

 • klaproos

  dag lieve geertje,
  ben maar niet droevig hoor,
  sommige dingen kun je niet tegenhouden en gaan verloren in het juist willen doen, en liefde alleen is bij sommigen niet genoeg,

  thuiszorg… er worden hele dicussies gevoerd en boeken geschreven ik denk dat het een almaar groter probleem wordt, maar ook in een verhardende egoistische maatschappij is het steeds moeilijker oud worden,

  ik zie het met lede ogen aan…

  dikke knuffel voor jou en ik hoop dat het met jou héél goed mag gaan
  xxx
  klaproos

 • ton

  Ik wilde tekenen, maar ik behoor niet tot de groep van verpleegkundigen, verzorgenden en werkenden in alle andere zorgverlenende beroepsgroepen in Nederland. Is er ook een petitieplekje voor andere weldenkenden?

 • tagrijn

  Het zou mooi zijn als ook de mensen die niet in de verzorging zitten een petitie zouden kunnen tekenen. Want er moet echt wat gebeuren.

 • Hanny

  Een goede zaak waar ik dan ook direct voor getekend heb.
  Gelukkig heb ik hele goede ervaringen met zorgverleners tav mijn vader. Nooit te beroerd om iets extra’s te doen.

 • hanscke

  Dat rare inspelen op het marktwerkingsmechanisme. Net doen of service of zorg een product is. Ik zeg dan altijd, waar kan ik het zaaien, wanneer moet ik wieden etc.wanneer is de tijd om te oogsten?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.