Stadsnieuws

De Terrasboot van Café De Pakschuit drijft weer!

Terrasboot
De Terrasboot van Café de Pakschuit drijft gelukkig weer!

Iedereen heeft vast de verschrikkelijke berichten gelezen van De Terrasboot van Café De Pakschuit. Is corona al een drama voor de horeca, was het voor Corine van De Terrasboot van Café De Pakschuit het een tandje erger: haar boot zonk namelijk.
Waarom hij lek is geraakt is nog onbekend. Maar de gaten zijn nu provisorisch gedicht.

Stiekem werd snel door Viktor Alders een crowdfunding gestart. Het resultaat is verbluffend! Op het moment van schrijven is maar liefst 46.732 euro ingezameld om de terrasboot weer drijvend te krijgen.

Het doel was 37.500 in te zamelen om de eerste kosten te kunnen dekken om het schip weer drijvend te krijgen en te repareren. Uiteraard heeft Corine zo’n bedrag niet en zeker niet in deze tijd. Alle spaarcentjes zijn op.
Echter, in een paar dagen tijd is het benodigde bedrag al bij elkaar onder het mom van:
Wij doen een beroep op jullie. Help Corine de winter door, zodat zij straks weer met een stralende lach haar biertjes en wijntjes kan serveren op de terrasboot! En wij weer met elkaar, in het zonnetje, kunnen genieten van haar gastvrijheid.”

TerrasbootWie nu langs de Terrasboot rijdt of loopt kan zien dat hij weer drijft.
Door 4 duikers en een timmerman is de boot rondom bekist om zo een hogere kuip te maken. Met grote pompen is de terrasboot daarna leeggepompt.
Verder zijn eerste noodmaatregelen getroffen om daarna een plan van aanpak te maken om zo snel mogelijk weer van start te kunnen gaan als het mag en kan.

Corine van De Pakschuit is helemaal overdonderd.
Zij schrijft op de pagina waar de inzamelingsactie van Viktor Alders staat:

“Lieve, lieve mensen,

Toen ik op de ochtend van de 26e naar buiten keek viel de grond onder mijn voeten weg. Met het zicht op de boot die onder water stond flitsten de afgelopen 20 jaar hard werken aan me voorbij en dacht ik echt dat het over was met de Pakschuit. Toen met de crowdfunding werd gestart, durfde ik geen verwachtingen te hebben. We hadden immers zoveel geld nodig. Dat ging vast nooit lukken.

En toen ging het echt helemaal los. Bijna 700 donaties klein, groot, soms zelfs heel groot, maar allemaal uit een groot hart met de allerbeste bedoelingen. Ik voel me dankbaar, nederig, maar vooral bevoorrecht dat ik zoveel bijzondere en intens lieve mensen ken die het beste met de Pakschuit voor hebben. De tussenstand staat inmiddels op € 41.000 ‘and counting’ en dat overstijgt mijn stoutste verwachtingen. De eerste werkzaamheden om de boot te redden zijn inmiddels begonnen met de wetenschap dat jullie gulle donaties als garantie dienen.
Zo is de boot geïnspecteerd door duikers en bekist en zal hij leeg worden gepompt. Hopelijk, hopelijk, kan ter plaatse worden gered en gerepareerd, maar dat zal de komende dagen verder duidelijk worden. Natuurlijk hou ik jullie van elke stap in dat proces op de hoogte. Voor nu wilde ik alvast blijk geven van mijn diepe dankbaarheid en ik kan niet wachten om jullie allemaal weer te ontvangen.

Dikke kus van Corine”

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.