Kunst/Cultuur

De brieven van Mia in de Koninklijke Schouwburg

De brieven van Mia
Foto bij persbericht De brieven van Mia

En nog een leuke uitgaanstip die ik jullie niet wil onthouden! Namelijk de familievoorstelling ‘De brieven van Mia’ die op 22 mei in de Koninklijke Schouwburg wordt gespeeld:
Zondagmiddag 22 mei, 14.00 uur staat De brieven van Mia in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Britte Lagcher, Liza Macedo dos Santos en Peter van Heeringen spelen hoofdrollen in de muzikale familievoorstelling (9+) naar het succesvolle boek van Astrid Sy. 

De productie van George & Eran Producties en ROSE stories kreeg lovende recensies:

Vier sterren in NRC: De Brieven van Mia is veel meer dan een avonturenverhaal
Vier sterren in de Volkskrant: Liza Macedo dos Santos is de absolute ster in De brieven van Mia
Vier sterren in Kidsweek: Mooi hoe heden en verleden met elkaar worden verweven

De brieven van Mia
Foto: Bart Grietens

Het Syrische meisje Leila woont samen met haar moeder en broertje in een asielzoekerscentrum. Wanneer ze voor een schoolproject de zolder bij de Joodse meneer Cohen opruimt, vindt ze een stapel vergeten brieven. Ze blijken van Mia, de in de Tweede Wereldoorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Vastberaden besluit Leila het mysterie rondom de brievenschrijfster te ontrafelen. Samen met meneer Cohen komt ze terecht in een spannende speurtocht naar het lot van Mia. Wie was die Mia en wat is er met haar gebeurd? En zou het kunnen zijn dat ze de oorlog heeft overleefd?

George & Eran Producties en ROSE stories brengen het succesvolle boek De brieven van Mia van Astrid Sy (presentatrice Andere Tijden) naar het theater. Op een meeslepende manier laat de voorstelling inzien wat oorlog met een mens doet en wat het betekent om in vrijheid te leven. De brieven van Mia is een spannende, poëtische en muzikale voorstelling over een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee mensen uit verschillende werelden die allebei een oorlog hebben meegemaakt.

Een voorstelling van de makers van Woestijnjasmijntjes dat in 2018 werd genomineerd voor de Zapp Theaterprijs en de Taalunie Toneelschrijfprijs.

DE BRIEVEN VAN MIA hier kan je een trailer zien

Spel: Britte Lagcher, David Lucieer, Gonca Karasu, Liza Macedo dos Santos, Milan Sekeris, Peter van Heeringen. Tekst: George Elias Tobal, regie: Eran Ben-Michaël, muziek: Milan Sekeris, scenograaf en (concept)videobeeld: Dr. Yaron Abulafia, kostuums: Dymph Boss, productie: Frederique Meijers, Kim Eldering, fotografie en design: Curly and straight. Een coproductie van George & Eran Producties en ROSE stories.

George & Eran Producties website, Facebook, Instagram, ROSE stories website

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.