Politiek

Dag van Europa

 

 

De Dag van Europa (of Europadag) wordt in de EU-landen sinds 1985 op 9 mei gevierd om stil te staan bij het feit dat op die datum in 1950 de Franse minister Robert Schuman in een verklaring aangaf dat er een Europese organisatie moest worden opgericht, wat later zou uitgroeien tot de Europese Unie.

Europa vreesde namelijk in deze periode voor een derde wereldoorlog.

De top van Milaan besloot in 1985 om 9 mei uit te roepen tot de Dag van Europa.

In Den Haag hangen nu aan alle vlaggenstokken, waar eerst de vlaggen van de Afghanistanconferentie hingen, deze vlaggen, om iedereen duidelijk te maken dat 9 mei de “Dag van Europa” is.

Lees voor meer informatie hier.  

Please follow and like us:

3 reacties

  • Hanny

    Het zijn mooie vlaggen (overwegend blauw) en staan wel vrolijk. Verder zegt het me niet zoveel. Ik weet dat de EU wel goed is. Maar laat ze eens ophouden met zoveel van die onzinnige regeltjes, waar veel mensen last van hebben. Laat ze de werkelijk belangrijke zaken eens aanpakken. Nu hebben we er meer last van, dan voordeel.

  • Barry

    hahaha ff heel wat anders. Precies in de flats die je helemaal links op de foto ziet staan zou ik onwijs graag een huisje willen hebben. Sinds dat ik me kan herinneren trekt mij iets aan die flats, het loopt daar in een knik naar binnen en een grasveldje voor de flat. Sorry voor de offtopic reactie 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.