Politiek,  Stadsnieuws

Chuck Deeley ook verdreven door nieuwe APV?

Chuck Deeley

 

Op Geen Stijl las ik een bericht, waar ik toch van schrik.
Chuck Deeley, toch wel de meest bekende straatmuzikant van onze stad zou het slachtoffer worden van de nieuwe APV , dat bedelaars  in het centrum verbiedt.
Of liever gezegd, alle mensen uit de Oostbloklanden die zittend of staand bedelen al dan niet met hun “trekharmonica” waar altijd en eeuwig hetzelfde deuntje uit komt.
Ondanks tegenstanders als de HSP, een motie van Groen Links dat straatmuzikanten een auditie moesten doen om toch te blijven die werd verworpen, werd het bedelverbod ingevoerd. Dus ook geen straatmuzikanten meer in het centrum. Alleen een draaiorgel werd wel toegestaan (hoe bedoel je discriminatie).

Wie kent Chuck niet?
Graag luister ik naar zijn gezang, waarbij hij zich begeleidt met gitaar met een aangeschafte versterker (was wel nodig met al die andere musici, mensen die Jezus loven en dat “verrekte” draaiorgel).
Chuck, winnaar van de Haagse Popprijs in 2009, over wie een korte documentaire over zijn leven is gemaakt in 2010 (door Ruben van Lingen voor zijn eindexamen aan de Willem de Kooning Academie van Rotterdam) “Privilege”. Deze film werd vertoond op het Nederlands Filmfestival 2010 te Utrecht en tijdens het Shoot Me Film Festival 2010. Die CD’s heeft uitgebracht en heeft opgetreden op het Jazz’in de gracht festival.

Ik vind het erg dat muzikanten de dupe worden van dit bedelverbod.
Mijn mening over het bedelverbod heb ik al eerder gegeven. Lees hier maar (klik). Het lijkt me totaal zinloos, gezien de vele bedelaars die ik ook na de invoering ervan ben tegengekomen.
Ik hoop Chuck nog regelmatig tegen te komen!

Please follow and like us:

Eén reactie

  • LEEM

    Ben het eens dat Chuck en nog wat andere karakteristieke figuren niet de dupe mogen worden van de “nieuwe bedelaars”!
    Vandaar de actie van LEEM: Local Bums Only. Een knipoog naar het bedelverbod

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.