Stadsnieuws

Carnaval moet een Nationaal Feest worden

Carnaval
Carnaval moet een vrije dag worden

Carnaval. Steeds meer een feest dat in heel Nederland wordt gevierd. Zelfs in Den Haag zie je dat er vaker dan vroeger aandacht aan wordt besteed. Kinderen mogen op de basisschool (en voorschool) zich een dag verkleden en zich uitleven op muziek.
Carnaval is het feest van zotheid, spot en uitbundigheid en gaat oorspronkelijk vooraf aan het vasten.

Carnaval
En iedereen was verkleed

Bavaria omarmt carnaval al jaren en is bijzonder trots dat het feest – dat geheel in het teken staat van verbinding en verbroedering – zo leeft in Nederland. De petitie #carnavalvrij werd massaal ondertekend. Vrijheidsstrijder Sjefke Vaeren verenigde meer dan 170.000 mensen die ‘meestrijden’ voor de erkenning van het volksfeest als officieel feest.
Sjekfe had wel verwacht de 40.000 handtekeningen te halen, maar niet dat zoveel mensen hun krabbel zouden zetten. “Het is behoorlijk uit de hand gelopen. Lachen, hè? De grap is gewoon goed geslaagd. Het geeft wel aan hoeveel mensen echt met carnaval bezig zijn en een statement willen maken”.
Maar ook op het Plein was het enorm druk en gezellig.
Zo’n tweehonderd carnavalsvierders en prinsen gingen mee om hun verzoek kracht bij te zetten.

Carnaval
Grote stoet loopt naar Plein

Vandaag zou dan ook de petitie, die op dit moment door meer dan 170.000 mensen werd ondertekend, overhandigd worden aan de Tweede Kamer.
De grote stoet met verkleedde mensen liep naar het Plein. Natuurlijk door een muziekband begeleid. Overigens was men vanmorgen vroeg vanaf de Bavaria bierbrouwerij in Lieshout was men vertrokken.

Petitie wordt aan Tweede Kamer aangeboden

Carnaval
Petitie wordt in ontvangst genomen

Op het Plein liepen ze naar de Tweede Kamer, waar minister Ploumen en Dijkhoff het bord met daarop het aantal mensen dat had getekend uit handen van Sjefke, oud-profvoetballer Björn van der Doelen (rechts op de foto), in ontvangst namen.

Carnaval
Nog even dansen en in polonaise

Natuurlijk werd daarna nog even een polonaise ingezet na een korte toespraak van Sjefke.
Een groot deel van het Plein werd in beslag genomen door muziek en dansende mensen.
De handtekeningen die nu zijn aangeboden, zijn een tussenstand. Liefhebbers kunnen Sjefke nog steunen tot dinsdag middernacht via carnavalvrij.nl.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.