Natuur/milieu

Boom explodeert in Tamboerijnlaan in Rijswijk

Tamboerijnlaan
Grote stukken hout steken uit de gevel na blikseminslag Tamboerijnlaan

Het was een behoorlijk noodweer vannacht. Althans, zo liet ik me vertellen. Gisteravond was er al behoorlijk onweer, maar vannacht ben ik overal doorheen geslapen. Dat het heftig was vertelde mijn man me vanmorgen.
En zo las ik ook op Omroep West.
In de Tamboerijnlaan in Rijswijk was een boom geëxplodeerd. De bliksem sloeg daar namelijk in een boom. De klap was zo hard dat stukken hout bleven steken in de gevel van een woning.

Tamboerijnlaan
Zoals je ziet, is de boom echt geëxplodeerd

Ik kan het me nauwelijks voorstellen: een boom die explodeert.
Op Omroep West lees ik de uitleg van Huub Mizee hier:
“De temperatuur van zo’n bliksemschicht kan wel 30.000 graden zijn. De sappen in zo’n boom gaan dan koken, daardoor explodeert die. Het is ongelofelijk met wat voor kracht dit gepaard kan gaan.”

Ik was zo nieuwsgierig, dat ik een kijkje ben gaan nemen.
De stukken van de boom staken nog steeds uit de gevel van de portiekwoning.
Maar ook waren diverse ruiten gesneuveld door de rondvliegende stukken hout. Zelfs een auto was beschadigd vertelde een voorbijganger.

Tamboerijnlaan
Diverse ruiten zijn door de explosie gesneuveld.

Omwonenden waren immens geschrokken.
“Het leek wel op een plofkraak die we ook hebben meegemaakt”, vertelde een andere voorbijganger. En: “Nee, ik woon niet hier, maar in de naastgelegen straat. Ik ben zo vreselijk geschrokken, ik zat rechtop in bed.”
De boom werd in stukken gezaagd en afgevoerd. Hopen dat de bewoners van de flat in de Tamboerijnlaan snel nieuwe ramen krijgen.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Vincent Rondwijk

    Altijd heftig om te zien wat de kracht van de natuur kan zijn. Goede veiligheidsmaatregelen nemen is dan belangrijk. Zeker voor omwonenden. Gelukkig hebben de meeste hoge gebouwen bliksemafleiders en bliksembeveiliging.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.