Boeken

Boekids UP en Boekids Festival op 9 en 10 juni

Boekids UP
Op maandag 10 juni vindt Boekids Festival plaats in de Nieuwe Regentes en de Weimarstraat in Den Haag. Het jeugdfestival wordt voorafgegaan door Boekids UP op 9 juni, voor jeugdliteratuurliefhebbers van alle leeftijden die jong van geest zijn

Pinksterweekend in Den Haag in het teken van de ontdekking van literatuur voor alle leeftijden

Graag nodigen we je uit voor Boekids UP op 9 juni en Boekids Festival op 10 juni in theater de Nieuwe Regentes en de Weimarstraat in Den Haag. Boekids biedt kinderen en jongvolwassenen een festivalervaring met een uitdagend literair, muzikaal en theatraal programma en interactieve workshops. Tijdens de eerste editie van Boekids UP, een festivalavond voor iedereen die jong van geest is, treden onder andere Janne Schra en Huub van der Lubbe op en gaat Stephanie Afrifa in gesprek over het Young Adult-genre met de internationale auteurs Renée Watson en Katherine Rundell en auteur Abdelkader Benali. Tijdens Boekids Festival maken onder andere Spinvis, Sterrin Smalbrugge en Jaap Robben hun opwachting. Daarnaast is er doorlopend randprogramma voor zowel kinderen en jongeren als ouders en begeleiders. Boekids is hét Haagse festival dat kinderen en (jong)volwassenen in contact brengt met literatuur. Ga voor tickets en meer info naar www.boekids.nl.

Het kind in jezelf ontdekken bij Boekids UP
De nieuwe festivalavond Boekids UP is speciaal voor alle (jong)volwassenen die nog jong van geest zijn en het kind in zichzelf willen blijven ontdekken. Tijdens Boekids UP maken onder andere Huub van der Lubbe, Janne Schra, Frits Spits, Abdelkader Benali, Jaap Robben, Jan Terlouw Jr. en de internationale auteurs Renée Watson en Katherine Rundell hun opwachting. Uiteraard is er ook doorlopend randprogramma, zoals het Translation Café, het Workshopparadijs en een Escape Room.

Boekids Festival: verhalen luisteren in de zweefmolen of dansen op Spinvis
Boekids Festival presenteert dit jaar weer uiteenlopend programma, met als een van de hoogtepunten de voorstelling Vier verhalen en een dag van Spinvis, Introdans en Saartje van Camp. Ecoloog, herpetoloog en enthousiast reptielenliefhebber Sterrin Smalbrugge vertelt over de wereld van reptielen en haar wildlife-avonturen zoals ook beschreven in Het grote reptielenboek. Pépé Smit wordt vergezeld door Fred het Hert en illustrator Benjamin Leroy en schrijver Jaap Robben maken samen theater op papier. Kinderen kunnen in de zweefmolen naar verhalen luisteren, er is een luisterboekentheater, het Illustratie Café, een gedichtenhuisje met ‘Afhaalpoëzie’ en een grafische werkplaats waar miniboekjes gemaakt worden. Schrijfster en illustrator Annet Schaap komt met haar muzikale vertelvoorstelling Lampje, naar haar populaire kinderboek. En dat zijn slechts enkele grepen uit het programma van de editie van dit jaar.

Boekids UP
Jeugdfestival Boekids is hét festival dat kinderen en (jong)volwassenen in contact brengt met literatuur. Foto: Fred Ernst.

Prijsuitreiking landelijke poëziewedstrijd Kinderen & Poezie
Tijdens Boekids vindt ook de feestelijke prijsuitreiking van de landelijke dichtwedstrijd Kinderen & Poëzie plaats. Dit seizoen stuurden duizenden kinderen van 6 tot 12 jaar hun zelfgeschreven gedicht in. Op 10 juni worden de hoofdprijzen uitgereikt en wordt de bundel met 100 winnende gedichten gepresenteerd. Dichter Kasper Peters draagt voor uit zijn nieuwe bundel Vogelzwemvliegvis.

Over Boekids
Jeugdfestival Boekids is hét festival dat kinderen en (jong)volwassenen in contact brengt met literatuur. Het biedt een interactief programma vol verhalen, muziek, films, workshops, multimedia en beeldende kunst voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en hun begeleiders. Boekids UP is de volwassen versie van Boekids Festival voor iedereen die jong van geest is en verbindt de werelden van YA-, volwassenen- en wereldliteratuur met elkaar. Boekids UP vindt plaats op 9 juni; Boekids Festival op 10 juni. Hieraan voorafgaand wordt van 7 t/m 10 mei Boekids University georganiseerd, een reeks interactieve colleges voor het primair en voortgezet onderwijs. Ga voor meer informatie naar www.boekids.nl.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.