Persoonlijk

Omar Munie en mijn nieuwe Hagie Bag

Omar Munie
Omar Munie overhandigt Marcella Mesker eerste Hagie Bag 10 jaar geleden

10 jaar geleden was ik getuige van een voor mij unieke gebeurtenis.
Tijdens de Binnenstadsborrel werd de Hagie Bag gepresenteerd.
Dit was een speciale tas ontworpen door Omar Munie.
Toen begon hij net bekend te worden.

Omar Munie is een man die als 9 jarige jongen Somalië ontvluchtte. Na de Haagse school voor Mode & Kleding studeerde af bij de mbo-opleiding Mode Techniek van de Mondriaangroep. Daar werd hij uitgeroepen tot ‘uitblinker van 2007’ en werd in korte tijd een succesvol tassenontwerper die wereldwijd verkrijgbaar zijn. Elke tas, gemaakt van verschillende leersoorten of kleurige stoffen is handgemaakt en om exclusiviteit te waarborgen worden ze slechts in een oplage van 25 stuks gemaakt. Nu soms zelfs uniek!

In opdracht van de Gemeente Den Haag ontwierp hij een speciale tas die de gemeente gaat weggeven als relatiegeschenk, maar hij was ook te koop bij de VVV en een aantal musea voor 89 euro.
Tijdens de Binnenstadsborrel werd de eerste tas overhandigd aan oud-tennisster Marcella Mesker.

Omar Munie
Mijn eigen Hagie Bag

Waarom deze blog nu 10 jaar later?
Om een wel heel speciale reden.
Eigenlijk had ik deze tas wel in mijn bezit willen hebben, maar dat bedrag had ik er niet voor over, zeker niet met 4 schoolgaande kinderen.
Nu heb ik echter een eigen kamertje, met onder andere allemaal Haagse dingen. Juist deze tas zou er wel heel mooi in passen. Mijn kamer is bijna af, zodra ik tevreden ben zal ik een paar foto’s delen.

Vandaag verraste mijn man mij met het bijzondere cadeau: een echte Hagie Bag zelfs in originele doos! In een kringloop hadden we het al een poosje zien liggen, maar ik bleef twijfelen, zal ik? Of toch niet? Vanmiddag nam manlief hem voor me mee.
Deze zal mooi in mijn kamertje passen, met de andere dierbare spullen die er nu al in hangen en liggen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.