Kunst/Cultuur,  Wijknieuws

Berndnaut Smilde maakt wolk in Zuid57

WolkHier schreef ik over de Groningse kunstenaar Berndnaut Smilde die in 2012 internationaal doorbrak met zijn serie Nimbus.
Hiervoor creëert hij wolken in binnenruimtes. Van die vluchtige gebeurtenis maakt hij foto’s, die door het onderwerp, de kleurschakeringen, schaduwen en omgeving de sfeer van Hollandse Meesters benaderen.


kunstenaar legt uit

Vandaag was hij exclusief te gast bij Platform57, een nieuw podium voor beeldende kunst, gevestigd in Zuid57 in de Zuidlarenstraat.
Om 15.00 uur maakte hij voor een publiek een wolk in de gymzaal van Zuid57 nadat Platform57 hem daarvoor had gevraagd. Het was niet zeker of dat zou lukken; het was wat warm. Je begrijpt, dat ik hem best even kneep toen dat werd gezgegd, want wat was ik nieuwsgierig!


Met de plantenspuit

Lang was de kunstenaar bezig met de lucht bevochtigen met een plantenspuit. Het was donker; de gordijnen waren gesloten, wat al een spannend effect gaf. Ook de stilte; een speld had je kunnen horen vallen! Maar het lukte; de wolk werd gecreërd. Een schitterend gezicht! Lang bleef hij hangen, tot hij vervaagde boven de hoofden van het publiek.

Platform57 Editions brengt bij deze tentoonstelling tevens een unieke kunsteditie uit van Nimbus. 20×25 cm. C-print op aluminium. Oplage 30, genummerd en gesigneerd door de kunstenaar: € 175,- Let op! Nog een beperkt aantal beschikbaar.
Ook leuk te vermelden: een kunstenaarsgesprek met Berndnaut Smilde vindt plaats op dinsdag 22 januari, 19.00 uur
Locatie: Zuid57, Zuidlarenstraat 57, Den Haag. Toegang €3,50
De tentoonstelling is te zien tot en met 22 januari 2013

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.