Uncategorized

*Avondje stappen

Voor het eerst sinds jaren gingen we samen een avondje ouderwets stappen. De kinderen “gedropt”, behalve de oudste, die mocht met vrienden thuis dvd’s kijken. Hij heeft ons er letterlijk om kwart voor 7 uitgegooid, zo snel wou hij alleen (nou ja alleen, met vrienden dan) zijn!
Omdat geen van beiden Bob kon/wou zijn lekker met de tram naar de Haagse binnenstad.
Om half 8 begon de film in Pathe Binnenhof die we hadden uitgezocht; Red Eye. Een behoorlijk spannende film die zich bijna helemaal afspeelde in een vliegtuig. Knap, hoe de regisseur, ondanks het beperkte decor je zo in spanning weet te houden!
Een heel goede psychologische thriller, maar jammer genoeg een echt Amerikaans eind; bijna voorspelbaar, wat ik eigenlijk niet had verwacht van een film die in het begin zo sterk was.
Hoe dan ook, wel genoten!

Toen de film was afgelopen was het pas kwart voor 9. Te vroeg om een bar of disco in te gaan
Omdat ik die middag door de stad was gefietst in verband met de demonstratie Keer het Tij, had ik gezien dat er allemaal vreemde kunstvoorwerpen waren geplaatst in de Grote Marktstraat. Op het internet las ik dat de Haagse Cultuurnacht gaande was. Dus zijn we door de stad gaan slenteren.
In de Grote Marktplaats waren “City Cirkels” geplaatst; kunstobjecten gecombineerd met geluid; enorm indrukwekkend! Een met water, een met vuur, een met hooi, een met allemaal rook en het zonnestelsel. Gecombineerd met het geluid gaf het een SF-achtig gevoel.

Bedankt Hagazine voor de foto!!

Op het Spuiplein hadden kunstenaars allemaal objecten gemaakt met autobanden. Er liepen 2 mannen rond in een prachtige outfit, ook van banden gemaakt. Mensen liepen rond met banden, er was een kar van gemaakt, stoelen, een rolstoel; knap!
Op de achtergrond zie je Hotel Mercure, waar de Cultuurnacht kamers had afgehuurd; in de maat van de (zachte) muziek wisselden de ramen van kleur en vormden figuren of letters die woorden vormden (todaysart); ook erg indrukwekkend!
Aan de overkant bij Theater aan het Spui stonden een aantal baden bovenelkaar geplaatst met water dat verwarmd wer door een brander bovenaan. Aan weerszijden stond een smalle ladder waar een vrouw naar boven klom en een “bad” nam. Brrrr, doodeng vond ik dat!
Op het Spuiplein hebben we een biertje en een wijntje genomen en zijn toen rustig gaan lopen weer richting het Buitenhof.
Van alles had ik met mijn telefoon kiekjes gemaakt, maar helaas, ik krijg ze met geen mogelijkheid verstuurd. Ik denk dat mijn Wap instellingen niet goed staan, maar wat dat betreft ben ik een analfabeet; misschien binnenkort……

Om een uur of 11 gingen we naar Asta, waar “Back to the Seventies” was. Gezellig! En behoorlijk druk ook nog! Lelker een (klein) beetje gedanst, genoten van de mensen, gekletst (voor zover dat mogelijk was )
en toen, om een uur of half 2 kwam Boney M. 54 Jaar al en bijna onveranderd; al klinkt zijn stem waardeloos Na een half uurtje zijn we schaterlachend en zoekend naar de garderobe naar buiten gegaan. Naar de nachtbus, die er niet meer was op de plaats waar ik hem de vorige keer had genomen Dus toch maar een taxi naar huis genomen; ook wel heel erg luxe!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.