Stadsnieuws

Amadeus Den Haag bereikt hoogste punt

Gisteren werd het bereiken van het hoogste punt van Amadeus gevierd.

Persbericht:
Amadeus Den Haag: “Een fantastische woontoren in de beste binnenstad van Nederland”.
Medio september 2012 startten de voorbereidende werkzaamheden van de bouw van het
project. Dankzij het ontwerp van Bedaux de Bouwer architecten krijgt het centrum van Den Haag er een gebouw met een prachtige natuurstenen gevel bij. De gebruikte duurzame materialen zorgen ervoor dat het complex de allure krijgt die het verdient.


“De uitdaging ligt in het bouwen op een bestaande kelder die als fundering dient. Gezien de locatie is aanlevering en opslag van het materieel een dagelijkse uitdaging’, aldus bouwteam ZÜBLIN.
Het hoogste punt; Alle verdiepingen zijn op ruwbouw gereed. Nu volgt de gevelbekleding en de afbouw. Deze mijlpaal in de geschiedenis van het project werd feestelijk gevierd onder andere in het bijzijn van wethouder Marjolein de Jong (Binnenstad), opdrachtgevers, architect en toekomstige bewoners.

Ontwikkelingsmaatschappij Kalvermarkt BV is een samenwerking tussen Provast en a.s.r. vastgoed ontwikkeling. Deze winkel- en woonontwikkeling ligt op de hoek van Spui/Kalvermarkt in Den Haag. 250 jaar geleden heeft de wereldberoemde componist, pianist, violist en dirigent Wolfgang Amadeus Mozart op deze locatie gewoond: het project heeft zijn naam dus zeker niet gestolen. Het totale plan bestaat uit 8.500 m2 winkels en 76 comfortabele appartementen met bijbehorende privé-parkeerplaatsen. De eerste drie verdiepingen zijn verhuurd aan de Ierse kledingketen Primark. Vanaf de vierde etage komen appartementen, dit zijn koop- en huurwoningen in de vrije sector.

De verwachte oplevering is medio november 2014.
Wilt u meer weten over dit project? Ga dan naar www.amadeusdenhaag.nl

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.