Politiek

Actie tegen kilometerheffing bij ANWB kantoor
Vandaag vond op het kantoor van de ANWB een Bondsraad van deze automobielclub plaats waarna een peiling online ging, nadat de Bondsraad ermee akkoord gegaan was.

Tegelijkertijd waren op het kantoor een groep actievoerders, onder leiding van initiatiefnemer Maurice van Ulden van Kilometerheffing-NEE.
Op het kantoor vond tevens een door de ANWB georganiseerde uitleg plaats, met de achtergronden van de kilometerheffing. Persoonlijk vond ik deze uitleg erg suggestief; zij leek mij te neigen naar een ja.
Vanzelfsprekend waren de actievoerders het daarmee niet eens; ten eerste zou deze duurder uitvallen en ten tweede; wil men wel een “kastje” in de auto?
In het kantoor waren veel media plaats; meer dan actievoerders; jammer!

De organisatie van de ANWB was overigens heel goed; voor iedereen waren er veel broodjes, koffie, melk en karnemelk; er was op meer publiek gerekend.


De peiling is wel heel erg dubieus geworden in mijn ogen, omdat minister Eurlings de uitspraak van de ANWB zal volgen. Bij een negatief oordeel zal hij zijn plan laten varen.
Vreemd; wel de leden een woord geven, niet anderen? En waarom niet “zelf” beslissen , maar deze laten afhangen aan een stemming van een beperkte groep?
Nadat de vergadering was afgelopen werden vanzelfsprekend dhr. Van Woerkom geinterviewd alsmede Maurice van Ulden.


Daarna werd naar het parkeerterrein gegaan, waar beide heren op de foto gingen, samen met een aantal actievoerders. Ook daar gingen de interviews door.

Daarna ging iedereen naar zijn auto, nadat Maurice van Ulden vlaggetjes uitdeelde die op de ramen van de auto’s konden worden bevestigd om ze extra op te laten vallen (bovenste foto). Hierop staat de link van zijn site waar ook een stem kan worden uitgebracht; een burgerinitiatief, wat niet mee genomen zou worden door de minister, maar ik denk als er veel mensen zullen stemmen, er toch niet omheen zal kunnen (althans, dat zou je zeggen)!


In kolonne werd hierop naar Scheveningen gereden waar pampletten zouden worden uitgedeeld tegen de kilometerheffing.

Please follow and like us:

4 reacties

 • Gerard

  Ben (gedwongen vanwege mijn werk) autobezitter en zie de volgende melkkoe van de politiek alweer aankomen. Accijns, parkeervergunning en nu de volgende heffing… wanneer is het genoeg??

  Dit jaar maar eens VVD stemmen..

 • Gerrit

  De NS prijzen zijn door de hoge subsidies slechts een fractie van de werkelijke kosten.
  Deze subsidies zijn mogelijk door de hoge belastingen en acccijns op auto’s en het gebruik.
  De 4 miljard (exclusief blunder/ miskleun) die het kilometerheffingsysteem gaat kosten moeten extra worden opgebracht door ons allemaal. Daar komt bij dat we een verslechtering van het nationaal inkomen kunnen verwachten door de verdere verslechtering van de concurrentiepostitie van NL.
  Hoe zit het met motorrijders en kilometerheffing? Omdat deze vooralsnog buiten schot worden gelaten zal het gebruik, de overlast en de gevaarlijke situaties daardoor toenemen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.