Wijknieuws

Zaterdag 26 september Escamp Festival

 

Deze week is het de “week van de Haage Ontmoeting”.

In het kader van deze week wordt op op 26 september voor de bewoners van Escamp (maar ook mensen uit andere wijken zijn van harte welkom!)  al voor de tiende keer het Escampfestival gehouden.

In winkelcentrum De Stede stond gisteren een tent waarin ballonnen en taart werd uitgedeeld om mensen attent te maken op deze week.

 

 

Het Escamp Festival begint zaterdag om 11.00 uur en wordt zoals altijd gehouden in het winkelcentrum aan de Leyweg en in het Melis Stokepark.

 

Het heeft als doel om verbindingen met en tussen burgers te versterken. Naast de ontmoeting tussen bewoners staan kunst en cultuur centraal. Bovendien zijn er dit jaar twee extra programmaonderdelen, het Inburgeringfestival en een naturalisatieceremonie. Deze onderdelen vinden plaats op het V&D-plein.

 

Op het Hema (Kunst)plein presenteren culturele organisaties zoals het Cultuuranker, het Koorenhuis, Musicon en Culturalis zich. Bezoekers kunnen hier deelnemen aan workshops, genieten van theater en meedansen op het Escamplied. 

 

Op het Melis Stokepark presenteren de diverse wijken uit Escamp zich. Hier vinden sportpresentaties, muziek en dansoptredens plaats. Maar ook zijn daar optredens van The Exclusive Strings, Monique Smit en vele anderen te bekijken en beluisteren.

In de centrale tent worden de krachtwijk projecten gepresenteerd. Eén van de winnaars, het project ‘Er is ruimte voor uw ideeën’ staat in deze centrale tent.

Please follow and like us:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.