Natuur/milieu,  Stadsnieuws

Zandmotor officieel opengesteld in KijkduinDe Zandmotor DeltaDuin voor de kust tussen Ter Heijde en Kijkduin is gereed. Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) leverde vandaag de Zandmotor op aan gedeputeerde Han Weber van de Provincie Zuid-Holland.
Laatstgenoemde kreeg symbolisch uit handen van Rijkswaterstaat een zandloper met daarin zand dat voor de zandmotor werd gebruikt overhandigd.
Ook was er een korte talkshow met onder meer het Wereld Natuurfonds en wethouder Peter Smit.

Vanzelfsprekend sprak ook Joop Atsma iedereen toe.
De reddingsbrigade werd in het zonnetje gezet. Ook werd duidelijk gemaakt, dat het nog niet toegestaan was te zwemmen in de zee, vanzelfsprekend maken de te sterke stromingen dat nog onveilig.
Door middel van een dans
(met dansers die onder andere zee, lucht, zon, vuur en zand uitbeeldden) werd even later buiten de zandmotor officieel voor het publiek opengesteld.

Op de duinen stonden ‘de eerste recreanten’.
Tussen Ter Heijde en Kijkduin is 21,5 miljoen kuub zand aangebracht. Wind, golven en zeestroming zijn al aan de slag om dit zand langs de Delflandse kust te verspreiden. De kust groeit op natuurlijke wijze aan. Het resultaat: innovatief kustonderhoud en meer ruimte voor recreatie en natuur. De Zandmotor DeltaDuin is de eerste toepassing van dit concept ter wereld op deze schaal.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.