Wijknieuws

Wijkfeest Vrederust 50 jaar een groot succes!

officiele opening

 

Op zaterdag 27 september 2008 werd het 50 jarig bestaan van de wijk Vrederust gevierd.

 

Het hele winkelplein op de Ambachtsgaarde was ingericht als feestterrein.

Het feest, voor jong en oud, zou om 12 uur beginnen, maar om half elf was het al enorm druk en dat zou de hele dag zo blijven.

Het dweilorkest Kap Nâh liep rond 11 uur door de wijk om de mensen op te trommelen, maar echt nodig leek het niet! Er reed zelfs een paardentram door de wijk om mensen naar het feestterrein te brengen.

 

Onder leiding van Agnes Kamstra, bekend van RTV West (die de hele dag de diverse optredens aankondigde), werd het feest om 12 uur officieel geopend door de voorzitter van Wijkberaad Vrederust, de heer.Mouttahid.
Dit gebeurde door middel van het ontkurken van  een gigantische “champagnefles” waarin gekleurde heliumballonnen zaten; een schitterend gezicht om al die ballonnen weg te zien zweven tegen de strakblauwe hemel.
Vervolgens waren de eerste muziekklanken van het Hofstad Jeugd Orkest te horen op het feestterrein. 

 

 

 

Leuk gezicht; Agnes Kamstra die danst met een wijkbewoonster

 

 

 

Er was enorm veel te doen en te beleven. Kinderen en volwassenen konden niet alleen kijken naar de diverse optredens, maar ook zelf mee doen; er waren diverse workshops van jeugdcircus Circaso, waar kinderen zich even circusartiest konden voelen, streetdance, ballet, djembe en sport. Rapper Umit-C die zelf in Vrederust woont, verzorgde een workshop rappen. Dit was erg ‘cool’ volgens de jeugd in Vrederust. Er waren optredens van een dansschool, bollywooddanseressen, El Wafae, het inburgeringskoor Haagse Nieuwe en rapper Umit-C.

 

druk bezochte kartbaan 

 

Voor de kinderen was er de door wethouder Baldewsingh beloofde kartbaan, kinderen konden zich prachtig laten schminken of met henna laten beschilderen. Onder leiding van MOOI was een groot aantal spelletjes georganiseerd, clown Rita knoopte fantastische ballonfiguren, kinderen konden op een pony rijden en er stond een groot springkussen.

Ponyrijden blijft leuk!

 


 

Poppentheater Tante Mies uit Vrederust wist met twee voorstellingen de kleintjes enorm te vermaken.

 

onthulling beeld De Korenschoven 

 

Om 15 uur werd het beeld “De Korenschoven” officieel herplaatst op de Ambachtsgaarde, waarmee ook de oplevering van het gerenoveerde winkelplein een feit was. Dit werd door wethouder Baldewsingh gedaan samen met het 4-jarige zoontje van een wijkbewoner. De wijkbewoner vertelde dat hij als kleuter zelf het beeld had mogen onthullen. De geschiedenis herhaalde zich dus deze middag op een erg leuke manier.

 

Band Krijgt Kinderen 

 

Het feest werd om 16 uur afgesloten met een optreden van De Band Krijgt Kinderen. Het was een geweldig gezicht om kinderen én volwassenen mee te zien dansen op muziek voor iedereen die jong van geest is.

 

Dankzij een heerlijke septemberzon en de inzet van talrijke vrijwilligers uit de wijk was het een enorm geslaagd feest!

Natuurlijk was er dan ook (eindelijk) het boekje “50 jaar Vrederust in woord en beeld” dat Mary van Wissen en ik hadden geschreven.
Op het wijkberaad op de Ambachtsgaarde ligt voor wie in deze wijk woont of heeft gewoond een exemplaar.

 

Voor veel meer foto’s klik hier. 

 

 

Please follow and like us:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.