Stadsnieuws

Wereldpremière Sonny Boy in ScheveningenOp maandag 17 januari ging de Nederlandse bioscoopfilm Sonny Boy (waar ik hier ook al over schreef), uitgebracht door A-Film Distribution, in première in het Fortis Circustheater in Scheveningen.
Buiten de cast/crew van de film (met natuurlijk de hoofdrolspelers en de verschillende “versies” van Sonny Boy) waren ook veel BN’ers aanwezig om de film te bewonderen.
Maar ook de zoon van Rika van der Lans en de Surinaamse student Waldemar, Waldy Nods, was ondanks zijn leeftijd (81 jaar!) samen met zijn schoondochter bij de voorstelling.
Hij vertelde na afloop van de film, dat niets in de film op onwaarheden was gebaseerd.
De bioscoop was werkelijk propvol.
Na afloop hield het applaus niet op; telkens weer tijdens de aftiteling begon de zaal te klappen. Natuurlijk kwam de crew en cast op het podium om een bloemetje en het applaus in ontvangst te nemen.
Aan de gezichten van het publiek te zien maar ook tijdens de receptie leek iedereen erg onder de indruk.
Men bleef ook lang na afloop aanwezig om te genieten in de twee zalen voor de receptie na afloop; een “oerhollandse” zaal met bitterballen en natuurlijk haring en een Surinaamse zaal (met onder andere roti), waar live muziek te beluisteren viel.
Prachtig vond ik ook afdrukken van de originele foto’s die in de hal van het Circustheater hingen van Sonny Boy maar ook van het laatste briefje dat door de vader van Waldy was geschreven.Sonny Boy is een waar gebeurd verhaal in het Den Haag van rond 1930, over de eigenwijze Oerhollandse Rika van der Lans. Rika heeft vier kinderen, is bijna 40 en gescheiden. Zij krijgt een relatie met de Surinaamse student Waldemar van nog geen 20. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt zij zwanger te zijn, het schandaal is niet te overzien en de Tweede Wereldoorlog staat op uitbarsten…

De film volgt het boek vrij nauwkeurig, aldus regisseur (En tevens medeschrijfster van het scenario) Maria Peters. “Soms moesten we wat personages schrappen en we hebben een kortere periode genomen.”

Vanaf 27 februari zal de film Sonny Boy in de bioscopen te zien zijn.

Voor een selectie van meer foto’s klik hier.
Wil je ze groter zien? Kijk dan op Nu.nl

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.