Mens/Maatschappij,  Politiek

Webtool voor alleenstaande ouders die (willen) studeren

Een persbericht voor alleenstaande ouders dat ik te belangrijk vind niet te publiceren.
Sinds vandaag is er digitale ondersteuning voor alleenstaande ouders die een studie volgen of dat van plan zijn. De webtool www.studiemetkind.nl geeft inzicht in de regelingen en mogelijkheden om studie te combineren met de zorg voor een of meer kinderen.

De webtool is gemaakt in opdracht van minister Bussemaker (OCW) en staatssecretaris Klijnsma (SZW). Op een speciaal ontwikkeld filmpje geven de bewindsvrouwen ieder uitleg aan een jonge moeder hoe de webtool gebruikt kan worden en welke mogelijkheden er genoemd worden om hun studie met de opvoeding te combineren: //youtu.be/X3gX7Hk5cE4.

Aan de hand van persoonlijke kenmerken die de ouder intikt, geeft de webtool aan welke rechten en plichten er gelden en verwijst het naar instellingen die meer informatie op individueel niveau verstrekken. De webtool vermeldt de regelgeving die met ingang van 2015 geldt voor de Bijstand, Kindregelingen, studieleenstelsel etc. Ook wordt aangegeven welke extra ondersteuning alleenstaande ouders bij (onderwijs)instellingen kunnen vragen.

De webtool en het filmpje worden vandaag via de social media kanalen van SZW en OCW gelanceerd. Op twitter wordt #studiemetkind gebruikt. Ook organisaties die werken voor alleenstaande ouders krijgen actief informatie over de webtool. Daarnaast wordt de webtool aangeboden aan betrokken stakeholders, zoals ondermeer de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) via linking met hun websites. De webtool is door beide ministeries ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Steunpunt Studerende Moeders.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.