computer/internet,  Persoonlijk

Weblogmigratie nog steeds niet afgerond

Nog steeds, na ruim 2 maanden, heeft weblog de migratie niet kunnen afronden wegens onvoorziene problemen.
Gelukkig was ik overgestapt op een eigen domein, dus kon ik gewoon doorbloggen wanneer ik wilde.
Maar hoeveel mensen zijn er niet gedupeerd?
Een hobby, passie die je niet meer kan uitvoeren.


Velen zijn intussen overgestapt naar een andere site, want zeker mensen die dit als passie zien (zoals ik) kunnen niet weken en zelfs maanden wachten.
Helaas had ook ik nog niet alle logjes overgezet en ging regelmatig voor archieven naar Geertjes weblog; mijn oude blog.
Dat kon dus niet meer.
Ergens was ik in eerste instantie blij dat weblog over zou stappen naar wordpress, zodat ik niet alles meer handmatig, één voor één, op Haags Allerlei hoefde over te zetten. Want dit is een immens werk.
Maar weken gingen voorbij, maanden gingen voorbij en af en toe was mijn blog even zichtbaar, soms een paar pagina’s en dan weer niets.

Tot ik twee dagen geleden mijn hele blog weer zag.
Snel twee maanden handmatig overgezet (echt úúúren bezig geweest) in de angst dat straks alles weer weg zou zijn. Tot ik op de ‘klaagmuur’ van weblog las, dat wanneer je je wachtwoord veranderde (zogenaamd kwijt was) je weer in je beheer kon komen. Dit zou alleen in Chrome kunnen. Bij sommigen werkte dat direct en bij anderen na een paar keer.
Ik heb vanmorgen dus snel (omdat alle logjes nog steeds online stonden), alle oude logjes geim- en exporteerd.
Deze blog is dus weer volledig compleet!
Natuurlijk verre van mooi, want van een één naar een ander systeem gaan geeft veel fouten.
Ook zijn ze nog niet geindexeerd, linken kloppen niet meer en moeten de tags nog worden toegevoegd. Ook foto’s die ik via weblog had gehost zijn verdwenen en ook de reacties zijn weg.
Maar eerlijk gezegd vind ik dat niet zo’n probleem; het is zo lang geleden….
Mijn blog is weer compleet en daar ging het mij om. In de loop van de tijd zullen de logjes, als ik er zin in heb, weer goed gemaakt worden.
Maar dit is beter dan zo’n 500 stuks handmatig moeten invoeren.

Dus, wie op weblog wil blijven bloggen; nieuw wachtwoord in Chrome aanmaken!
En wie overgestapt is; je kan im- en exporteren of je moet het geduld hebben af te wachten tot de migratie is afgerond (waarbij ik mijn twijfels heb of dat ooit goed zal komen…).Please follow and like us:

3 reacties

 • Hanny

  Ja, wat een toestand rond web-log. Ik ben zo blij dat ik ruimschoots van te voren mijn eigen site heb gekregen en dat alles toen overgezet is.
  Het is jammer dat niet iedereen een backup heeft gemaakt. Dat zou een stuk gemakkelijker zijn geweest. Wel een foutje van de web-logbeheerders om dat niet aan iedereen aan te raden.
  Fijn voor jou dat je alles (nou ja, bijna alles) binnen hebt!

 • Geertje

  @Hanny:
  ik had een back-up gemaakt maar die kon indertijd niet in WordPress overgezet worden. Of dat later nog zo was weet ik niet.
  Ik denk dat velen uitgingen van de belofte dat het maar ‘even’ zou duren.
  Helaas blijft het wachten….

 • tagrijn

  Tja, allerlei valse beloften van weblog en tot nu toe niets van uitgekomen. Vandaag voor de schijn een enqueteformilier, maar ik denk echt niet dat ze alle gevallen individueel gaan behandelen. Ik zit nu op WordPress en dat bevalt me prima. Zou alleen graag bij Weblog kunnen inloggen om mee te delen dat ik verhuisd ben. Ik zie dat dat via Google Chrome wel kan. Ga ik dat maar eens proberen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.