Kunst/Cultuur

Voortbestaan De Illusie een illusie

Foto: Richard MulderZoals iedereen in de diverse media heeft kunnen volgen bleek het voortbestaan van De Illusie een illusie.
Jammer.

De Illusie is de ouste culturele broedplaats van Den Haag waar de meest uiteenlopende acts hebben een podium, oefenruimte of atelier hebben. Onder andere Radio Tonka zendt uit vanuit de Illusie en er wonen en werken ruim twintig mensen.
Diverse culturele instellingen hebben De Illusie gesteund en ondersteund, waaronder Todays Art.
Een uitspraak van de bestuursrechter maakte het voor de Universiteit Leiden mogelijk om op korte termijn te beginnen met sloop- en bouwwerkzaamheden op de hoek van de Casuariestraat en de Schouwburgstraat waar het markante gebouw staat. De kunstenaars die daar al 20 jaar wonen en werken zullen daardoor op straat komen te staan; op 1 mei zal het gebouw ontruimd worden.
Het wrange vind ik dat voordat het gebouw gesloopt wordt, er nog een paar maanden anti-kraak in de Illusie komt; de bewoners die er nu zitten moeten er uit!

Eerder besloot de Haagse gemeenteraad unaniem dat er een nieuwe plek moest komen voor de culturele broedplaats. De kunstenaars hebben daartoe verschillende voorstellen gedaan aan verantwoordelijk cultuurwethouder Marieke Bolle. Maar zij is vooralsnog niet over de brug gekomen.

Om hun ongenoegen over het lakse optreden van de gemeente kenbaar te maken, organiseerden de kunstenaars op 9 april een ludieke actie bij het IJspaleis in Den Haag (bovenste foto).

Please follow and like us:

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.