Stadsnieuws,  Wijknieuws

Voorbereidingen Oud en Nieuw in volle gang

camerabewakingOp de site van Den Haag kan je het al lezen: de voorbereidingen voor Oud en Nieuw zijn in volle gang.
Ook dit jaar kan je weer genieten van de vuurwerkshow en natuurlijk zijn er weer de vreugdevuren op Scheveningen. Overigens , ook daar zal een vuurwerkshow worden gegeven.
Er staat dat ook in andere stadsdelen diverse activiteiten zullen plaatsvinden: als ik meer zie of hoor voor wat betreft onze wijk, zal ik dat op deze blog vermelden.

De bedoeling is het Oud en Nieuw zo rustig en veilig mogelijk te laten verlopen.
Natuurlijk zal er overlast zijn voor veel mensen: vuurwerk is voor dierenbezitters vaak een ramp en voor mensen met COPD dito.
Het tijdstip waarop vuurwerk mag worden afgestoken is dan ook weer beperkt. Je mag het alleen van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur afsteken. Rond ziekenhuizen, kinderboerderijen en dierenasiels is een vuurwerkvrijezone ingesteld. Voor Escamp geldt dat voor het Haga Ziekenhuis Leyweg, Juliana Kinderziekenhuis, Stadsboerderij Op den Dijk en Herweijerhoeve, Buurtboerderij Nijkamphoeve, Dierencentrum Lozerlaan en Knaagdierenopvang Westhovenplein

In wijken waar regelmatig ongeregeldheden ontstaan zijn door de politie inmiddels mobiele camera’s opgesteld, zoals hier op De Dreef in Vrederust. Maar ook in Bouwlust zag ik er al diverse staan.
Ik hoop, dat ze niet nodig blijken te zijn. Oud en Nieuw hoort een feest te zijn.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.