Mens/Maatschappij

Voorall start campagne voor reizigers met een beperking

Voorall
Voorall-projectleider Kim Hameete reikt pluimen uit aan ‘galante’ reizigers die opstaan voor medereizigers met een beperking tijdens ov-campagne ‘Wij reizen mee met het ov!’ © Smith Communicatie

Iedereen weet het wel: ben je jong en/of vitaal hoor je op te staan in het openbaar vervoer voor mensen met een handicap. Of voor ouderen of zwangere vrouwen. Het gebeurt helaas niet altijd.
Deze week is het de Week van Respect.
Op 6 november heeft Voorall, belangenorganisatie voor mensen met een beperking, het startschot gegeven van de ov-campagne ‘Wij reizen met het ov!’.

Met het initiatief wil de Haagse stichting mensen in het openbaar vervoer bewust maken van het belang plaats te maken voor reizigers met een beperking in de tram, trein of bus. Sinds de inzet van trams met lage instap in Den Haag, is het aantal reizigers met hulpmiddel zoals rolstoel en rollator toegenomen.

In de trams van HTM werden galante reizigers die opstonden of plaatsmaakten verrast met een pluim voor hun hulp en medewerking. Hiermee sluit de campagne naadloos aan bij de internationale Week van Respect die plaatsvindt van 5 tot en met 11 november.

Wim Carabain, directeur-bestuurder van Voorall: “Opstaan of opzij gaan voor iemand met een beperking in tram of bus zou vanzelfsprekend moeten zijn. Veel passagiers doen dat spontaan, maar helaas nog niet iedereen. Met deze campagne ‘Wij reizen mee met het ov!’ hopen we te bereiken dat nog meer mensen spontaan ruimte geven aan mensen met een beperking”.

In het kader van de campagne deelt een team van mensen met een beperking de rest van de maand ballonnen uit in de binnenstad van Den Haag. Het inspirerende logo van de campagne is ontworpen door Voorall-vrijwilliger Ferry Rouw.

Over Voorall

Voorall is een stichting die de belangen van Hagenaars met een beperking behartigt. Voorall werkt voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en/of een chronische ziekte in Den Haag; voor de organisaties die zich sterk maken voor hun belangen, maar ook voor degenen die zich daarbij niet hebben aangesloten. Ga voor meer informatie naar www.voorall.nl.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.