Stadsnieuws

Vlaggetjesdag in Scheveningen

vlaggetjesdag
Smullen van de nieuwe haring

Het is bijna zover!
Bijna kunnen we genieten van de heerlijk nieuwe haring: en die schijnt weer zalig van kwaliteit te zijn.
Maar natuurlijk wordt dan ook Vlaggetjesdag gevierd!
Lees verder voor het persbericht.

Op zaterdag 18 juni 2016 wordt in de havens van Scheveningen voor de 69e keer Vlaggetjesdag gevierd. Als vanouds staat het evenement weer bol van feestelijke activiteiten, Scheveningse tradities, prachtige schepen en natuurlijk het binnenhalen van de eerste vangst van ‘De Hollandse nieuwe’.

Haring buffet Sea Life
Niet alleen de havens maar het hele stadsdeel Scheveningen neemt deel aan het Haringspektakel. Denk bijvoorbeeld aan de Graaitijd in de Keizerstraat maar ook Sea Life geeft bijzondere aandacht aan het evenement. Op woensdag 15 juni om 12:00 uur wordt er een uitgebreid haringbuffet in Sea Life Scheveningen gepresenteerd en worden de pinguïns getrakteerd op verse haring. Onder leiding van Boet Hensen (Sea Life), Gerbrand Voerman (Vlaggetjesdag), Heino Walbroek (Marketing Scheveningen) en kinderen in originele Scheveningse dracht, krijgen de pinguïns het alom bekende visje gevoerd.

Nieuwe tradities
Vlaggetjesdag Scheveningen mag dan bekend staan om haar rijke tradities maar dit jaar mogen daar toch ook heel wat vernieuwingen aan worden toegevoegd. Een van de meest opvallende is de verplaatsing van de officiële opening van Vlaggetjesdag. Waar traditiegetrouw de opening in de tweede haven plaatsvond, is dat nu de Visafslag. In samenwerking met de familie Simonis zal de Visafslag voor het eerst in de Vlaggetjsdag historie het toneel zijn om de eerste Haring te happen.

En ook de rest van de dag blijft de Visafslag een plek om te (her)ontdekken. Met een duurzaamheidsmarkt, raad het gewicht van de vis met prachtige prijzen, de bekende en altijd indrukwekkende vis-tafel en een sfeervol podiumprogramma, is dit een plek om zeker even langs te gaan.

Podia
Naast het podium in de visafslag zijn er maar liefst nog 2 andere podia. In de tweede haven staat het hoofdpodium in de line up, RAGMOB, Winnaar van het Maatschappijlied, Showdance Diana Meijer, Tim Akkerman powered by Max Guitar en we sluiten we af met Captain Midnight XL. Dit jaar is er zelfs een derde podium nabij Restaurant Het Gouden Kalf.

Daarnaast mag Vlaggetjesdag dit jaar een bijzondere act op het hoofdpodium ontvangen uit Aalten: de folkloristische dansgroep Wi’j hold ’t bi’j ’t olde. Opgericht in 1978 en verzorgen zij al bijna 40 jaar optredens op festivals in binnen – en buitenland in kleding zoals gedragen einde negentiende en begin twintigste eeuw. Geniet van deze folklore met streekdansen en ‘oude’ dansen zoals ‘De Veleta’ en ‘De Kruispolka’.

Nieuwe generatie
Geniet aankomende Vlaggetjesdag van de tradities en zie tegelijkertijd de nieuwe generatie opstaan met de Ocean Races Academy. Zij leiden jonge zeiltalenten op, die de droom en ambitie hebben om als big boat sailers de volgende edities van grote oceaanraces zoals de Volvo Oceanrace te zeilen. Met hun oceanracer BouDragon bieden zij onder andere aan jong talent masterclasses om aanwezige zeilkennis te verhogen of juist nieuwe technieken te ontwikkelen. Een sensationele ervaring.

Het belooft een prachtig feest te worden in de havens van Scheveningen met de bekende programma onderdelen en overvolle podia programmering. Zet de datum zaterdag 18 juni dus alvast in uw agenda!
Voor alle informatie over Vlaggetjesdag: www.vlaggetjesdag.com

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.