Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Viering 20-jarig bestaan Kinderrechtenverdrag

 

Vanmorgen, 20 november, vierden 100 kinderen van Haagse basisscholen samen Minister Plasterk en Verhagen het 20-jarige bestaan van het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties.

 

Zij stonden samen met grote spandoeken met daarop de tekst ‘Save the Children” (een onafhankelijke internationale kinderrechtenorganisatie) en rode ballonnen op het Plein voor de Tweede Kamer.

Een enorm gejoel was te horen van deze enthousiaste kinderen die “Save the Children” riepen.

 

 

Zij waren uit Ypenburg gekomen om een boodschap aan de ministers te geven: nog miljoenen kinderen in de wereld zijn verstoken van de meest basale rechten. Kinderen hebben recht op bescherming, op een veilige plek, op onderwijs en gezondheidszorg; kinderen mogen hun mening geven en er moet naar hen geluisterd worden.

In Nederland hebben we op dit gebied al veel bereikt maar de kinderen vroegen de Nederlandse regering om ook oog te hebben en op te komen voor alle kinderen in de wereld waarvoor het hebben van rechten nog een verre droom is.

 

 

 

De leerlingen hadden honderden ‘hand’tekeningen op grote spandoeken verzameld. Deze overhandigden ze aan de Ministers Verhagen en Plasterk.

 

 

 

 

Overigens, het VN Verdrag inzake de rechten van het kind is gebaseerd op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Het werd aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 20 november 1989 en werd van kracht op 2 september 1990, na ratificatie door 20 lidstaten.

 

Save the Children  is een onafhankelijke internationale kinderrechtenorganisatie, die zich ten doel stelt de leefomstandigheden en toekomstperspectieven van kinderen en jongeren, waar ook ter wereld en ongeacht geslacht, ras, geloof, nationaliteit of politieke gezindheid, te verbeteren. Dit doet Save the Children op basis van het Verdrag inzake de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties, waarvoor Save the Children zelf ooit de basis legde.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.