Stadsnieuws

Victory Boogie Woogietunnel gaat bijna open!

Victory Boogie Woogietunnel
De Victory Boogie Woogietunnel gaat bijna open!
Hier rijdt een auto door de tunnel heen…..

Het is bijna zo ver: de Victory Boogie Woogietunnel gaat open!
Na 5 jaar bouwen is het feest bij de Rotterdamsebaan. Den Haag heeft er een belangrijke nieuwe toegangsweg bij, met daarin de duurzaamste tunnel van Europa. Geweldig te weten, dat ik het startsein van het boren van de tunnel heb mee mogen maken.
Voordat de weg opengaat voor verkeer is er online van alles te beleven. Hiervoor is er een speciale website met allemaal wetenswaardigheden, maar ook uitleg over de feestelijkheden.

Vrijdag 5 februari 2021 is er om 15.00 uur een feestelijke uitzending waarin de Rotterdamsebaan wordt geopend. Dan gaat voor het verkeer de Rotterdamsebaan nog niet open. Er is namelijk nog een week nodig voor diverse afrondingswerkzaamheden. Maar uiterlijk 12 februari 2021 is het eindelijk zover.

Victory Boogie Woogietunnel
Nog even de laatste afwerkingen en de rommel weghalen en dan kan hij open
Verkeer kan zich beter verdelen

Om ervoor te zorgen dat Den Haag en de regio nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven, is de Rotterdamsebaan aangelegd. Onderdeel van deze baan is de Victory Boogie Woogietunnel. Met de komst van de Rotterdamsebaan kunt u behalve via de Utrechtsebaan (A12) ook via de Rotterdamsebaan naar Den Haag. De nieuwe route biedt vooral voor verkeer van of naar Rotterdam, Delft en Ypenburg een oplossing.

Met de Rotterdamsebaan zijn de wegen rond Den Haag uitgebreid en is er meer ruimte voor verkeer. Hierdoor verdeelt het verkeer van en naar de snelwegen zich beter en wordt de druk op de Utrechtsebaan minder. En dat merk je doordat er minder vertraging in de spitsuren is.

Route Rotterdamsebaan

De Rotterdamsebaan is 4 kilometer lang en verbindt de snelwegen A4/A13 en de Centrumring van Den Haag met elkaar. De weg loopt van het knooppunt Ypenburg met een tunnel onder Voorburg door en komt uit op de Binckhorstlaan. Daar sluit de weg bij de Mercuriusweg aan op de Centrumring. Vanuit Rijswijk of Ypenburg rijdt u de Rotterdamsebaan op via de Laan van Hoornwijck.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.