Kunst/Cultuur

Varen met de Willemsvaart tijdens Museumnacht

Willemsvaart
Prachtige vaarten met de Willemsvaart

De Willemsvaart biedt tijdens Museumnacht 2015 twee vaarten aan
Dit wil je niet missen, dus….vaar mee met De Willemsvaart!

Opening
De opening van de Museumnacht wordt sexy en gewaagd. De Koninklijke Schouwburg wordt omgetoverd tot een variététheater in jaren ’30 stijl. Uniek, bizar, buitengewoon extravagant in stijl en smaak is Sven Ratzke. Hij opent de Museumnacht met fenomenaal vermaak; een combinatie van cabaret, zang en dans. Miss Flora Gattina laat met haar Burlesque Show haar zwoele elegantie, innerlijke creativiteit en schoonheid. Zorg dat je erbij bent! Dit wil je gewoon niet missen!

Thema Open & Bloot
Het thema van dit jaar is Open & Bloot. Musea en andere culturele instellingen stellen zich open en geven zicht bloot. Deze nacht vertellen ze je de naakte waarheid, je kunt ze het hemd van het lijf vragen en je wordt tot op het bot ondergedompeld in cultuur.

Subthema’s gekozen door De Willemsvaart
“Open & Boot” en “Open & Groot”

Open & Boot
Boottocht van ongeveer 15 tot 20 minuten (max. 9 passagiers per vaart). Vertrek van de Hooikade (Spekstraat) tussen 20.00 en 01.00 uur (ieder half uur). Met een Museumdagkaartje betaalt u € 2,50 en zonder betaalt u € 7,50. Kaartjes zijn 5 september te verkrijgen op ons kantoor aan de Spekstraat 9. Museumnachtkaartjes kunt u vooraf bestellen via www.museumnachtdenhaag.nl.

Open & Groot
Boottocht van ongeveer 50 minuten. Start en eind bij de Hooikade nr. 14 vanaf 20.15, 22.15. 23.15 en 00.15 uur. Maximaal 23 passagiers per vaart.

September heeft 9 letters en is de 9e maand. En het is dit jaar 399 jaar geleden dat Trijntje Keever in Edam werd geboren. Zij zou uitgroeien tot het aller-langste meisje ooit, 2.59 meter! De Willemsvaart startte in 2009 met boottochten over de Koninginnegracht, met een eerste aanlegplaats naast de tramhalte van lijn 9, halte Dr. Kuyperstraat. We begonnen toen met een boot voor 9 passagiers. Ondertussen hebben we meerdere boten op de Koninginnegracht en de andere Haagse waterwegen varen.

Aangezien Chris Schram (founder van De Willemsvaart) 9 september 49 jaar word is deze boottocht over de Koninginnegracht daarom gratis voor meisjes en dames van 1.90 meter en langer……………

Voor de overige passagiers geldt dat u met een Museumdagkaartje € 2,50 betaalt en zonder Museumdagkaartje betaalt u € 10.00. Onze kaartjes zijn 5 september verkrijgbaar op ons kantoor aan de Spekstraat 9. Museumnachtkaartjes kunt u vooraf bestellen via www.museumnachtdenhaag.nl.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.