Persoonlijk

Vakantie Lamontjoie
Zoals iedereen wel heeft bemerkt was ik een paar weken afwezig.
Heerlijk 3 weken zonder pc was verfrissend!
Nadeel was wel, dat ik ook niets aan nieuws kon volgen; en dat is echt heel vreemd als je gewend bent om er bijna “bovenop” te zitten.

Onze vakantie ging naar Frankrijk (Lamontjoie), zoals bijna elk jaar vanaf 1987 (!).
Het is echt “mijn” vakantieland; mijn man en ik hebben zelfs een poos, voordat we kinderen hadden, overwogen daar te gaan wonen.We zouden in eerste instantie vrijdag of zaterdag 3 juli vertrekken, maar vanwege de regen die werd voorspeld, hebben we dat toch uitgesteld; geen verkeerde beslissing achteraf.
Het was zowel vrijdag als zaterdag behoorlijk druk op de weg geweest en inderdaad was er veel regen gevallen.
Zondag was het zonnig; heerlijk reisweer, en de drukte viel enorm mee.
We wilden in eerste instantie proberen in 1 dag naar het zuiden te rijden (de Lot-et-Garonne, vlak bij de Gers) maar laat in de middag, zo’n 200 kilometer boven Bordeaux, waren we het spuugzat, dus besloten we bij een grote plek op de Péage te overnachten.
Gezien de vele ongelukken die we onderweg zagen denk ik ook een juiste keuze; als je moe bent kan je niet echt meer adequaat reageren….

We vielen met onze neus in de boter; precies op dat moment was er een grote, heel indrukwekkende vliegtuigshow bezig. De snelheden van de laagovervliegende “jagers” was bijna niet bij te houden, maar een paar leuke plaatjes kon ik toch nog schieten.

De volgende morgen gingen we redelijk uitgerust (nadat de jongste kinderen en ik in de auto hadden overnacht en mijn man en oudste zoon buiten) weer op weg.
Boodschappen gedaan in Agen en verder op weg naar onze eindbestemming; een huisje (rechts op de foto) bij mijn zus vlak bij Lamontjoie.

Tja, helaas sloeg de vermoeidheid toch toe, want bij de begroeting was ik zo “handig” op blote voeten van het terras te stappen in een kuil, waardoor mijn enkel dubbel sloeg. De dag erop “mocht” ik dus naar het ziekenhuis omdat ik echt niet meer kon lopen, mijn enkel twee keer zo dik was en blauw vanaf de enkel tot en met de tenen. Gelukkig bleek er niets gebroken te zijn. Met spalk kon ik me een paar dagen later weer wat voortbewegen, maar veel wandelen zat er helaas niet meer in.
Kosten van het geintje in het ziekenhuis (foto’s maken, laboratoriumonderzoek, heparine injectie; nog geen 60 euro!!! Daar stap je in Nederland alleen maar het ziekehuis binnen….).

Maar in een volgende log meer over de vakantie.

Please follow and like us:

4 reacties

 • Hanny

  Heel verstandig om niet op die heel drukke dagen te rijden. De vliegshow was spectaculair. Net als jouw val. Ik ben dus niet de enige die in vakanties bij de dokter/ziekenhuis terecht komt. Hopelijk kun je inmiddels weer goed lopen, zodat je met nieuwe energie achter de nieuwtjes aan kunt jagen.

 • Loes

  Hoi allemaal,

  Ja vakanties praat me er niet van. Altijd als ik op vakantie naar het buitenland ga gebeurt er wel wat 🙂 Maar laats ben ik voor het eerst wezen kamperen met mijn man!
  Nou als je echt tot rust wil komen kan ik je dat zeker aanraden! Heerlijk genieten van de rust en natuur, dus mensen ben je toe aan een vakantie om tot rust komen pak dan je tentje en ga lekker kamperen!

  Vriendelijke groet Loes uit Barendrecht.

 • Jurian

  Kwam toevallig je blog tegen… mooi land he Frankrijk 😉

  Mooie foto’s staan er ook bij zeg.

  Wel jammer van je enkel, volgend jaar beter???

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.