Sport/ontspanning,  Stadsnieuws

Vaarverbod ingesteld om ijs te laten groeien

Vaarverbod
Nu een vaarverbod, maar in 2017 kon je nog gewoon schaatsen in het Zuiderpark!

Het is echt winter!
Eindelijk: na jarenlang geklaag, dat er zich nooit meer een “echte winter” voordeed, mogen we dat eindelijk inslikken.
Ik vind het heerlijk, en klaag niet.
Natuurlijk is wandelen buiten nu best lastig nu het erg glad is, maar binnen is het ook genieten van de sneeuw in de tuin.
Vandaag kreeg ik een bericht van de Gemeente in mijn mail, dat een vaarverbod is ingesteld.

Hieronder kan je het lezen.
Jammer alleen vind ik wel, dat de Gemeente wegens corona de velden van het Zuiderpark niet heeft onder laten lopen. De gemeente is bang dat er niet valt te handhaven op groepsvorming en het afstandscriterium van 1,5 meter. Maar ik denk dat het wel een stuk veiliger voor kinderen is dan sloten en vaarten, waar ik ze vandaag voorzichtig over zag schuifelen.
Sterk was het daar nog absoluut niet. Maar het is zo voorstelbaar….
Afijn: ik denk dat als het zo gaat vriezen als wordt voorspeld, men morgen wel de ijzers kan onderbinden.
En dan nu het persbericht over het vaarverbod:

Vaarverbod
Iglo met een springschans en een schaatsbaan: Geweldig!

Volgens de weersvoorspelling blijft het nog een aantal dagen en nachten vriezen. De gemeente heeft een vaarverbod ingesteld om het ijs te laten groeien. Zo wordt schaatsen in de stad nog sneller mogelijk. Het vaarverbod geldt voor de grachten in het centrum en voor het kanaal naar Scheveningen.

Schaatsers moeten wel zelf opletten of het ijs ook dik genoeg is om erop te kunnen schaatsen. De gemeente controleert dat niet. Het vaarverbod is ook bedoeld om schade aan oevers en kades te voorkomen. Schepen die het ijs kapot varen kunnen namelijk schade veroorzaken aan oevers, kades, steigers en andere boten.

Gemalen en rondvaartorganisaties

Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft de gemalen in de regio al uitgeschakeld. De rondvaartorganisaties in de gemeente varen ook niet in deze periode. Hierdoor neemt de kans op ijsvorming sneller toe.

Vaarverbod
Op de Valkenboskade zal er vast niet geschaatst kunnen worden deze dagen.

Plaatsen van verbodsborden

Het officieel vaarverbod geldt voor de grachtenring en de watergang langs de Koninginnegracht via Madurodam, het Westbroekpark/Waterpartij naar de Haringkade in Scheveningen. Op een aantal plaatsen zet de gemeente borden neer om op het vaarverbod te wijzen.

Coronamaatregelen op het ijs

Het blijft belangrijk dat iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Bij het schaatsen in de openbare ruimte gelden dezelfde maatregelen als voor het sporten. Dit mag met maximaal 2 personen. Uitzondering zijn de mensen uit uw eigen huishouden plus 1 gast en kinderen tot en met 12 jaar. Houd ook op het ijs 1,5 meter afstand. Is het ergens te druk, zoek dan een andere schaatsplek.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.