Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Update polencomplex De Uithof

De kantine van de vroegere tennisvereniging

 
Wederom een vrij lange blog, maar er is zo veel informatie, dat ik het niet kort wil maken.
Ik ga er dan ook vanuit, dat alleen diegenen die geinteresseerd zijn deze blog zullen lezen.
In mei dit jaar is uiteindelijk gestart met de bouw van het “Polenhotel” (klik hier voor meer blogs hierover) in De Uithof.
Ooit een tennisbaan, wat nog duidelijk is op bovenstaande foto, waar de “tennisracket” nog prijkte aan de zijkant van het terras van de kantine van de tennisvereniging.
Deze week zal ook dit gebouw worden aangepakt om te dienen als kantine, was locatie en winkeltje voor de MOE-landers die op dit complex komen te wonen.
Hoogstwaarschijnlijk eind dit jaar zal de oplevering zijn en er daadwerkelijk 320-324 mensen in de barakken gehuisvest worden.


 

De barakken

 

Er zijn 12 blokken met 5 units per blok waarvan 3 units voor 5 personen en 2 units voor 6 personen. Gemiddeld is er 10 m2 per persoon, namelijk 50 m2 voor 5 personen en 60 m2 voor 6 personen.
Op bovenstaande foto is één blok te zien: niet echt een “vakantieparadijs”….
In elke ruimte is gelegenheid om te slapen, er is een klein keukentje en water.
In tegenstelling tot wat op de informatiebijeenkomst een aantal jaar terug werd verteld, zouden er voornamelijk mensen komen te wonen die al in Nederland wonen. Voor mij persoonlijk een prettig bericht: beter een huisvesting waarop gelet wordt (hopelijk) dan via huisjesmelkers….
Maar wat ik mij afvraag: wat als mensen hun baan verliezen. Het terrein is van Job Center en de ruimten worden verhuurd aan hún werknemers.
Er komen voornamelijk vrouwelijke Poolse werknemers in de AGF sector (Aardappelen, Groente en Fruit) wonen, maar na een gesprek met iemand van jobcenter die daar op het terrein liep, bleek, dat het ook kon gaan om mannen en vrouwen die een relatie hebben en zelfs misschien kinderen hadden…. Wat hiervan waar is weet ik natuurlijk niet, dit is wat zij zei. Maar echt blij werd ik er niet van.

 

ooit een tennisbaan

 

Er is 24 uur per dag een receptiebalie in gebruik en de toegang gaat via een pasjessysteem. Voor de ingang van het terrein is dan ook een slagboom en er staat een huisje.
Overal hangen bewakingscamera’s.
De mensen die werken, worden met busjes van en naar hun werk gebracht.
Op het terrein komt, zoals ik eerder noemde een kantine met een Poolse winkel.
Maar ook zullen er sportfaciliteiten buiten komen: zal daarvoor deze nog bestaande tennisbaan worden gebruikt?
Ook is er een beheerplan opgesteld. Er is overleg met Jobcenter en het Stadsdeelkantoor alsmede de politie om overlast te voorkomen. Ook zijn er huisregels, het pasjessysteem wat ik al noemde, controle op afval in de omgeving en een maandelijks overleg met operationeel veiligheidsoverleg Stadsdeelkantoor.

Al met al hoop ik, dat het een menselijke leefomgeving wordt nu het eenmaal een feit is dat het complex er staat. Zeker als er ook kinderen komen te wonen.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Frances van Rijn

    Verleden week zaterdag stapte ik op de Randstadrail en dacht hoe zou het zijn met het Polenkamp en nu dan toevallig een stukje erover! Eigenlijk schiet het niet echt op. Schijnbaar is er bij Job Center ook crisis of wacht hij op een lading Roemenen en Bulgaren, nog goedkoper…..Zelfs de aso-containers zien er beter uit. Ik vind het nog steeds een slecht plan, zowel voor de MOE-landers als het recreatiegebied De Uithof.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.