Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen in Gulden Huis

Tijdelijke opvang
Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen in Gulden Huis

Tijdelijke opvang Oekraïense vluchtelingen in Gulden Huis

Gulden Huis, het voormalig verpleeghuis van Florence aan de Steenhouwersgaarde in Den Haag, huisvest binnenkort enkele tientallen vluchtelingen uit Oekraïne.
Het gaat hierbij om een tijdelijke opvang, tot en met 30 september 2022. Dit hebben de gemeente Den Haag en Florence met elkaar afgesproken.

Eerder al schreef ik dat Gulden Huis niet meer als verpleeghuis in gebruik was was, maar dat nog niet bekend was welke functie dit huis zou gaan krijgen.
Dat het nu als noodopvang gaat dienen vind ik geweldig.
De groep vluchtelingen die in Gulden Huis wordt ondergebracht, bestaat uit vrouwen en hun kinderen. Florence vindt het fijn dat ze hiermee een bijdrage kunnen leveren aan de opvang van mensen die huis en haard en vaak ook familie hebben moeten achterlaten in Oekraïne.

Het tijdelijke verblijf van de groep vluchtelingen in Gulden Huis stelt de gemeente Den Haag in de gelegenheid om meer permanente opvang in orde maken.
Wanneer bekend is wanneer de vluchtelingen aan de Steenhouwersgaarde arriveren, organiseert de gemeente een inloopbijeenkomst voor omwonenden.
Hier op de site van de gemeente staan de antwoorden op veel gestelde vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Den Haag.

Overigens, niet alleen Florence Gulden Huis zal vluchtelingen tijdelijk opvangen. Verpleeghuis De Schildershoek is de eerste locatie waar deze vluchtelingen voor langere tijd opgevangen worden. Andere locaties volgen binnenkort.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.