Kunst/Cultuur,  Muziek,  Stadsnieuws

The Hague Festivals

The Hague Festivals

Dit jaar staat Den Haag in juni voor het eerst in het teken van The Hague Festivals. Heel veel evenementen, waaronder Parkpop komende zondag, zijn georganiseerd onder deze naam.  

 

 foto expositie

 

In de Grote Marktstraat zie je een foto-expositie met 74 foto’s van de Haagse fotograaf Marco Eschler. De selectie is persoonlijk door hem gemaakt vanuit de verbondenheid met Den Haag als stad van recht en vrede. Krachtige woorden onderstrepen een positieve invloed in de strijd tegen discriminatie op grond van ras geloof, geslacht of sociale context.

Dus tegen discriminatie, maarrrrr, over deze tentoonstelling zijn al door het CDA aan het college vragen gesteld lees ik op Den Haag.org.
De reden is, ik citeer, dat op één van deze foto’s worden Koerdische mensen met vlaggen en foto’s van de PKK en PKK-leider Öcalan getoond. De PKK staat sinds 2002 op de Europese lijst van terroristische organisaties. Het CDA vindt het stuitend dat op een festival dat in het teken staat van recht en vrede een dergelijke foto wordt getoond. Fractievoorzitter Michel Santbergen heeft aan het college gevraagd hoe dit zover heeft kunnen komen en of het college aanleiding ziet om deze foto te verwijderen.

Ook Den Haag Sculptuur en het tegenvallende (door de dure entreekaarten en gecancelde concerten) Festival Classique horen bij dit festival.

 

 podium

 

In de Grote Marktstraat staat een enorm podium, waar ook vanavond vanaf 20.00 uur verschillende bands optreden. De winnaar treedt op Parkpop op op de X-stage.

Maar ook morgen (o.a. Nuclear Family) en overmorgen (o.a. Postman) zullen er optredens worden verzorgd.

Donderdag, tijdens de langste dag van het jaar, is het in het centrum sowieso druk, want dan zijn alle winkels open tot middernacht; de Shopping Night. 

 

Zaterdag staat de hele dag in het teken van Haags Pop Podium Live.

Tot dit jaar werd dit in het Openluchttheater in het Zuiderpark gehouden. Deze is sinds dit jaar overgenomen door Jeugdtheater Pierrot zoals ik eerder schreef; vandaar de andere locatie.

Geen ramp zo te zien aan het podium; nu hopen op mooi weer….

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.