Muziek

Tess van der Zwet en Céline Janssen in tv-programma SBS6

Haagse zangeressen Tess van der Zwet en Céline Janssen schitteren in nieuw tv-programma We Want More
Tess van der Zwet
Haagse chansonzangeres Tess van der Zwet schittert in nieuw tv-programma We Want More. Sopraanzangeres Céline Janssen, eveneens woonachtig in Den Haag, doet ook mee. (c) William Rutten
Gloednieuwe zangwedstrijd van start op 12 juni bij SBS6

Sopraanzangeres Céline Janssen en chansonzangeres Tess van der Zwet uit Den Haag doen mee met de nieuwe zangwedstrijd We Want More die vanaf 12 juni bij SBS6 te zien zal zijn. Beide dames waren in de allereerste promovideo van het programma al te zien. We Want More is een zangwedstrijd met diverse muziekstijlen en daardoor de meest uiteenlopende optredens. Van opera tot fado, van gospel tot pop en van jazz tot reggae: alle muziekstijlen komen voorbij in de nieuwe zangwedstrijd We Want More. Juryleden Davina Michelle, André Hazes, Trijntje Oosterhuis, Henk Poort en Ali B beoordelen de optredens. Ze mogen van de eerste tot de laatste noot hun stem geven, maar die ook weer intrekken. Hierdoor blijft de strijd om de finale en de geldprijs van maar liefst 100.000 euro spannend tot de allerlaatste seconde. We Want More is vanaf vrijdag 12 juni om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Haagse stemmen in landelijke zangwedstrijd
Sopraanzangeres Céline Janssen en chansonzangeres Tess van der Zwet zijn allebei woonachtig in Den Haag, maar wisten pas van elkaar dat ze meededen aan de zangwedstrijd toen ze allebei in de eerste promovideo van het programma langskwamen. “We hebben elkaar nog nooit ontmoet, maar toen ik Céline in de trailer zag en hoorde, was ik meteen enorm onder de indruk van haar stem”, aldus Van der Zwet. “Toen ik haar online opzocht, bleek ze ook in Den Haag te wonen. Hieruit blijkt maar weer dat Den Haag niet alleen een rock- en popstad is, maar een enorm breed scala aan muziekgenres huisvest én omarmt.”

Céline Janssen
Céline Janssen
© Floris Heuer.jpg

Céline Janssen is sopraan en ziet opera als het nieuwe levenslied. In coronatijd zong ze op pleinen en voor gebouwen om mensen omver te blazen met opera. Dat is de missie van Céline: opera 3.0 is hip, sexy en dus voor iedereen én overal. Als soliste ging ze mee op concerttour door China, hier stond ze o.a. in het Shanghai Grand Theatre. Met haar eigen theatervoorstelling “Opera voor Dummies” laat ze op een ludieke, luchtige manier zien hoe geweldig en eigentijds opera eigenlijk is.

Chansonzangeres Tess van der Zwet stond in januari nog samen met Les Moutons in een uitverkocht PAARD en gooide vorig jaar hoge ogen met haar Franstalige zomersingle ‘Mon Paris’. Daarmee trad ze onder andere op in een vol Paradiso. Ook Van der Zwet zet zich in voor haar genre, onder andere middels de website Het Chanson Offensief, waarop ze een brug slaat tussen oude en nieuwe Franstalige muziek.

Spannend tot het einde: juryleden kunnen stemmen intrekken
De eerste ronde bestaat uit zes afleveringen. De kandidaten moeten met hun optreden vier van de vijf juryleden overtuigen van hun zangtalent. Pas wanneer minstens vier juryleden op de We Want More-knop drukken, gaat de artiest door. Vlammen tot het einde is belangrijk: vlak voor het eind van elk optreden mogen de juryleden hun stem namelijk nog intrekken! Na zes afleveringen volgt de halve finale; slechts twaalf kandidaten halen de finale. Zij hebben de zware taak om de jury, 25 muziekexperts én de kijker thuis omver te blazen. Wie weet iedereen met zijn stem te ontroeren en te overtuigen? De derde plaats is 10.000 euro waard, de tweede 25.000 en de winnaar gaat naar huis met 100.000 euro.

We Want More wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands. Voor de halve finale en finale geldt dat ze zijn geproduceerd volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. De eerste zes afleveringen van het programma zijn al eerder dit jaar opgenomen.

Uitzending: vanaf vrijdag 12 juni, wekelijks om 20.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.
Het programma betreft een samenwerking met T-Mobile.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.