Muziek

Straatmuzikant Chuck Deeley; update

Hier schreef ik al over de markante straatmuzikant.Dolf noemde zijn naam; Chuck. Nieuwsgierig naar waar hij nou precies vandaan kwam ben ik gaan Googelen, en kwam te weten dat hij niet uit Australie wat ik dacht te herinneren, maar toch uit Amerika kwam; Joop Mul herkende het land aan zijn naam goed!
De songs die hij zingt zijn eigen composities en werk van artiesten zoals Peter Gabriel, Stephen Stills, Neil Young, Stereophonics en Randy Newman.

Ik quote een stukje uit Den Haag.org:
Via vele omzwervingen is de van huis uit Amerikaanse zanger Chuck Deely 10 jaar geleden in Den Haag neergestreken. De artiest is dagelijks te horen als straatmuzikant op het Centraal Station of voor de Hema en Bijenkorf in het Haagse centrum. Met zijn krachtige, bluesy stemgeluid en zijn karakteristieke verschijning is Chuck een markante persoonlijkheid in het Haagse straatbeeld. De zanger/gitarist is zeer begaan met het welzijn van onze planeet.

“Dieren krijgen veel te weinig respect van de mens. Hun lot ligt mij zeer aan het hart. Zeehonden, walrussen en walvissen zijn prachtige, intelligente wezens, maar worden door ons en onze leefwijze bedreigd. Wij moeten ons bewust zijn van onze verantwoordelijkheid voor de aarde. Mede om deze reden word ik iedere keer weer getroffen als ik ‘ Here comes the flood’ van Peter Gabriel zing, een lied over de effecten van de stijgende zeespiegel en de steden die ten gevolge hiervan worden weggevaagd. Dat dit een actueel thema is behoeft geen nadere uitleg.” Eenzaamheid, het harde leven van de straat en het verlangen naar het onbereikbare, zijn begrippen die vaak in zijn teksten terugkomen en zo de basis vormen voor veel nummers

 

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.