Stadsnieuws

Steun de Kringloop en krijg de Kringloop Game cadeau! 

Kringloop
Persbericht bordspel van Kringloop

Vanaf deze week ligt er bij Kringloopwinkels een verrassing klaar voor iedereen, die een oud elektrisch apparaat of hanglamp die je thuis niet meer gebruikt, wegbrengt en een tweede leven wil geven.
Bij alle Kringloopwinkels die partner zijn van Wecycle krijgen klanten namelijk in ruil voor hun lampenarmaturen of apparaten een leuk en leerzaam bordspel cadeau: de Kringloop Game ‘Wie krijgt zijn lampen en apparaten als eerste gerecycled?’.
Weet dat er een beperkt aantal bordspellen beschikbaar is, dus op=op.

Het bordspel is onderdeel van een landelijke campagne om de inzameling van lampen en armaturen te stimuleren. Denk bij een lampenarmatuur bijvoorbeeld aan een zaklamp, bureaulamp, fietslamp, staande lamp, hanglamp, muurlamp of tuinlamp. De campagne is mogelijk gemaakt door Stichting LightRec voor wie Wecycle de inzameling van energiezuinige lampen organiseert.

Wecycle werkt samen met de meeste kringloopbedrijven die zijn aangesloten bij de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland. Door samen te werken met Wecycle, bieden kringloopbedrijven hun klanten de zekerheid dat ook in de afdankfase op een verantwoorde manier wordt omgegaan met elektrische apparaten en lampenarmaturen.

Optimale recycling
Wecycle laat de ingeleverde apparaten en lampen recyclen tot nieuwe grondstoffen. Daarnaast komen door recycling schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle
Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via ons landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners dragen we dagelijks bij aan de circulaire economie.
Dit doen we voor ruim 1.800 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen in opdracht van zes producentenorganisaties: Stichting Fiar, Stichting ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, Stichting Metalektro Recycling, Stichting Verwijdering Elektrische Gereedschappen en Stichting Witgoed.
In 2018 hebben we 105 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 294 miljoen kilo.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.