Mens/Maatschappij

Start Week zonder Geweld 2007

Wethouder Bert van ALphen

Deze week, van 25 november tot 1 december is de Week zonder Geweld 2007.

Ook in Den Haag werd deze gisteren ingeluid door een heel speciale actie.

Wethouder Bert van Alphen stapte met twee musici (die hiervoor een speciaal liedje hadden geschreven) de tram in bij het IJspaleis, om aandacht te vragen voor huiselijk geweld. Ook wilde hij, door middel van het uitdelen van folders, meer bekendheid geven aan het ‘Advies en Steunpunt Huiselijk Geweld‘ in Den Haag en omstreken.

 

Iedereen in de Haagse regio is de posters in het openbaar vervoer met als onderschrift “Huiselijk geweld is niet normaal” vast wel tegengekomen, met mensen erop die mishandeld worden, zowel mentaal als fysiek.

Huiselijk geweld komt veelvuldig voor, meestal onzichtbaar. En veel meer dan de cijfers laten zien.

Mijn dochter komt ook regelmatig met verhalen thuis, waarin zij vertelt dat een klasgenootje wordt geslagen met een riem.

Het is dieptriest.

 

 musici op de achtergrond

 

Op een koud en zeer winderig (wel te zien aan de foto’s!) Voorburg Het Loo stapte Bert van Alphen met de muzikanten uit de tram. Hij vertelde dat veel reizigers verrast waren door deze actie maar dat het erg positief ontvangen was.

Ook ik vind het een goede actie, al moet ik eerlijk bekennen, dat ik graag had gezien dat hij ook in andere wijken, waar de cijfers van huiselijk geweld mijns inziens veel hoger liggen, de tram had gekozen. Tenslotte heeft een directe confrontatie meer zin dan alleen een poster die in een tram hangt.

 

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.