Wijknieuws

Sociale Kruidenier van start in Den Haag Zuidwest

sociale kruidenier
Aftrap Sociale Kruidenier in Den Haag Zuidwest

Vandaag werd de aftrap gegeven van de Sociale Kruidenier in Den Haag Zuidwest.
De officiële opening was op één van de standplaatsen: de Exoduskerk.
De Sociale Kruidenier is een winkel waar de klant van de Voedselbank zelf zijn boodschappen kiest. Ook zal het assortiment uitgebreider zijn dan nu bij de voedselbank en meer aansluiten bij de wensen van de klant. In ruil daarvoor gaat de klant eraan werken om de eigen toekomst te verbeteren. Daarbij krijgt de klant ondersteuning van een goed getrainde vrijwilliger, zo nodig wordt ook een professional ingeschakeld.

sociale kruidenier
Nu weinig artikelen, maar op de dagen dat er klanten komen een groter assortiment

De winkel is niet zo maar een winkel. Het is een rijdende wagen, zoals de SRV wagen, die oudere mensen vast nog herinneren van vroeger.
In deze wagen liggen allerlei zaken uitgestald, waar mensen zelf uit kunnen kiezen.
Verspilling wordt op deze manier tegen gegaan. Het is tenslotte zo, dat niet iedereen een grote zak uien of zo wil hebben. Soms wordt er vanuit de aangeboden pakketten dus geruild of zelfs weggegooid. En dat is zonde.
Mensen die klant zijn van de Voedselbank kunnen nu bij deze rijdende Sociale Kruidenier terecht en zelf hun keuze maken. Het assortiment is nog niet heel groot, maar zal in de toekomst worden uitgebreid. Natuurlijk afhankelijk van het aanbod.
Kijk hier voor meer informatie.

sociale kruidenier
Links K. Buist van STEK en rechts R. Baldewsingh bij de aftrap van de Sociale Kruidenier

De artikelen die normaal via de Voedselbank worden geleverd zijn voor de klanten gratis. Voor andere zaken zal dat een gering bedrag zijn (bijvoorbeeld de inkoopsprijs). Iedereen die hier zijn boodschappen doet, krijgt een pasje met een maandsaldo erop. Zo worden de levensmiddelen eerlijk gedeeld.

Ondernemers/bedrijven mogen hun goederen ter beschikking stellen aan deze mobiele winkel, bijvoorbeeld goederen die over datum dreigen te raken. Graag zelfs!
Particulieren liever “gewoon” via de Voedselbank, zodat artikelen op de juiste plaats terecht komen.

De Sociale Winkel is een initiatief van Stek in Den Haag-Zuidwest samen met de Voedselbank Haaglanden.
De gemeente Den Haag, een aantal particuliere fondsen en de protestantse Diaconie Den Haag zijn zo enthousiast over de Sociale Kruidenier dat zij het project ruimhartig met een bijdrage ondersteunen. Een teken dat de geldgevers groot geloof hebben in de toegevoegde waarde van dit project!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.