Politiek

Stadsentree bij Centraal Station wel toegestaan?

Stadsentree bij Centraal Station, is dit geen conflict met de Acte van Redemptie?

stadsentree
Ooievaars, toen nog wel op de Koekamp

Een mooie stadsentree.
Bij Hollands Spoor is men al druk bezig.
Ook bij Centraal Station wordt er hard gewerkt aan de Koningin Julianaplein (KJ-plein).
Naar mijn mening noodzakelijk. Een eerste indruk voor een toerist krijg je maar één keer. Dus als de binnenkomst in een stad mooi is, is dat mooi meegenomen.
Maar een stadsentree waarheen die nu wordt gestuurd, mag dat wel? Naar mijn mening absoluut niet.

Weer komen we namelijk terecht bij de Acte van Redemptie.
Want niet alleen het KJ-plein wordt aangepakt. Binnenkort gaan ook de Koekamp, Malieveld en het Haagse Bos op de schop.
Toen ik dit las schrok ik. Want er gaan bomen tegen de vlakte én er komt nieuw asfalt.
De plannen zien er best mooi uit hoor. Kijk hier maar eens naar een impressie hoe het zou gaan worden.
Als tiener kwam ik elke week hier. Lange wandelingen door het prachtige oerbos (Het Haagse Bos is een gebied van ongeveer 100 ha en maakte ooit deel uit van het grote oerbos, dat vroeger van ‘s-Gravenzande tot voorbij Alkmaar liep!). Wat genoot ik altijd. Maar ook nu nog! Het was én is mooi.

De bedoeling van de gemeente Den Haag (kijk ook hier, tevens bij de bijlagen) is nu dit terrein “zogenaamd economisch aantrekkelijk te maken”.

StadsentreeIn De Koekamp, het park tegenover Station Den Haag Centraal dat onderdeel uitmaakt van het Haagse Bos, staan (gelukkig nog) eeuwenoude bomen.
Onder het mom van “toegankelijk maken” van het gebied tegenover Den Haag Centraal wil wethouder Revis bomen kappen en een vier meter brede verharde fietssnelweg aanleggen, waardoor de natuur versnippert. Als de aanleg van nieuw asfalt doorgaat, moeten daar bomen voor worden gekapt, ook exemplaren die er al honderden jaren staan. Andere bomen worden beschadigd aan hun wortelpakketten door de verharding. Ook zal de wegverlichting vleermuizen en vogels verstoren.

Bovendien zijn de nieuwe fietspaden nutteloos. Er lopen al fietspaden om de Koekamp heen, bijvoorbeeld het bestaande fietspad langs de Bezuidenhoutseweg. Door de bestaande fietspaden op te heffen moet juist worden omgefietst om in het centrum te komen.
Fractievertegenwoordiger Robert Barker (PvdD): “De VVD-wethouder zegt te vergroenen, maar kapt bomen en legt asfalt aan. Er staan zelfs bomen op het spel die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd. Revis maakt zo gehakt van de Koekamp. We moeten dit stoppen!”

Met de Acte van Redemptie zou de PvdD naar mijn mening een sterk argument hebben. Want ik denk dat dit niet is toegestaan.

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.