Wijknieuws

Sloop panden Goudsmidsgaarde

de gebouwen worden gesloopt

Op de Goudsmidsgaarde tussen de volkstuintjes naast de Erasmusschool en de gebouwen van orthopedagogisch centrum De Bruggen, stonden kleine panden (vroeger schoolgebouwen) van onder andere de Stichting Gered Gereedschap (op nummer 5) en een dependance van Het Koorenhuis waar beeldende kunst werd beoefend. In januari 2008 werd deze laatste overgeplaatst naar de Zuidlarenstraat, waar ik hier al over schreef.

Gered Gereedschap moest verhuizen naar bedrijventerrein De Binckhorst in de Junostraat.

(Helaas moesten daarvoor krakers het pand verlaten, die daar sociale- en culturele activiteiten hadden opgezet zoals oefenruimtes, ateliers en studio’s voor muzikanten en kunstenaars en werkruimte voor zorginstellingen en een liefdadigheidsvoorziening waarvan veel mensen gebruik maakten; weer een broedplaats minder).

 

Vorige week begon de sloop van deze gebouwen.

Vreemd gezicht; vaak had ik pottenbakkers of beeldhouwers in de zomer aan het werk gezien op het terrein, of mensen gereedschap zien “redden” en ook werd het regelmatig als beginplaats voor activiteiten voor kinderen zoals de straatveegdag gebruikt.

Het waren oude panden. Maar het blijft vreemd als je ziet, hoe het stukje bij beetje verdwijnt onder de slopershamer.

Ik heb me overigens laten vertellen, dat op die plaats nieuwbouw ten behoeve van orthopedagogisch centrum De Bruggen plaats zal vinden.

 

Vanzelfsprekend in deze wijk, moet de sloop voor oud en nieuw zijn afgerond; het is erg verleidelijk om juist op dat moment brand in leegstaande gebouwen te stichten.

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.