Mens/Maatschappij

Roze mannetje Hans Weeber in beweging voor Pink Ribbon
Nadat het roze mannetje, Hans Weeber, vanmorgen, 13 oktober, skeelerend en zwemmend te zien was in Den Haag, vertrok hij vanmiddag per fiets van het Alphons Diepenbrockhof richting Rotterdam, waar hij zijn tour waarin hij aandacht vraagt voor Pink Ribbon zal voortzetten.


In een helaas vrij leeg winkelcentrum trof ik hem aan, met zo te zien zijn vrouw.
Trots en blij was hij om de prestatie die hij nu al had geleverd.
Op mijn vraag of hij het niet koud had gehad met het zwemmen antwoordde hij ontkennend; hij was het wel gewend! Deze foto van het zwemmen is overigens van Richard Mulder. Klik hier voor meer foto’s.
Na een kort interview fietste hij snel weg op de roze racefiets.

Oktober is wereldwijd de maand waarin er aandacht wordt gevraagd voor borstkanker, de ziekte die jaarlijks circa 13.000 vrouwen treft.
Onvoldoende lichaamsbeweging is één van de risicofactoren voor het krijgen van borstkanker. Om een grote groep mensen hier bewust van te maken bedachten Mercedesforum.nl/be, 2inspire en NH Hotels samen met duursporter Hans Weeber een bijzondere en opvallende actie voor Pink Ribbon.
Vandaag, 13 oktober, startte Hans Weeber met een sportieve tour door diverse plaatsen in  Nederland.
Rennend, fietsend, zwemmend en skeelerend brengt hij Pink Ribbon-spaarvarkens bij deelnemende bedrijven langs de route.
Van 15 tot en met 17 oktober worden de – hopelijk goed gevulde – spaarvarkens weer
opgehaald door een team enthousiastelingen in een knalroze Mercedes Benz W212 E klasse, beschikbaar gesteld door Mercedes Benz Nederland.
Wie Weeber onderweg wil aanmoedigen, kan de gehele route vinden op deze speciale website.
Na afloop van de tour zal de roze racefiets hier op de foto per opbod verkocht worden via Mercedesforum.nl. De opbrengst komt uiteraard geheel ten goede van Pink Ribbon.

Hieronder kan je het korte interview zien met Hans Weeber die wel enorm haast had om op tijd in Rotteram aan te komen, maar toch graag wilde toelichten waarom hij het deed (en natuurlijk de aandacht vestigen op alle sponsors en om geld te doneren voor deze geweldige actie!).

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.