Muziek

Royal Beach Concert in Scheveningen
Op 5 juni zal op het strand van Scheveningen het Royal Beach Concert plaatsvinden, waarbij  Bon Jovi, Kane en Di-rect zullen optreden.

Vanmorgen werd er een personferentie belegd voor de Haagse pers in het restaurant The Harbour Club Scheveningen waar Bob Reiche een een uitgebreide update over het festival gaf.Hij vertelde waarom de kaartverkoop in eerste instantie moest worden gestoptgezet. Dit leidde tot veel verwarring en veel mensen dachten, dat het concert geen doorgang zou vinden. Dit was echter niet het geval; eerst hadden volgens de regels (V.S.) diegenen die lid waren van de fanclub recht op de pré sale van de kaartjes van Bon Jovi. Hierom werd de kaartverkoop een week uitgesteld.

Op dit moment zijn 30.000 kaarten (van de verwachte 70.000 tot 100.000) verkocht; inclusief de gratis kaarten. De publiciteitscampagne loopt tot aan het concert, dus Bob Reiche was niet ontevreden.
Er zullen nog diverse acties en media- en publiciteitscampagnes komen.
Wie lid wordt van de Bankgiro Loterij (de hoofdsponsor) en dat minimaal 3 maanden blijft, ontvangt een gratis kaartje, zodat (bijna) iedereen toch in staat is het concert te bezoeken. Bestaande deelnemers kunnen met korting een kaartje aanschaffen.
De gratis kaartjes betreffen overigens wel de goedkope vakken, waar je het podium slecht kan zien.
Dit is echter geen probleem door middel van audiovideoversterking; met grote daglichtschermen en extra speakers is alles op elk punt goed te volgen en beluisteren.
In het midden van het terrein zullen eet- en drinkstands geplaatst worden.
Overigens kan je via lidmaatschap van de Bankgiro Loterij geen korting krijgen op de dure plaatsen.
190 euro is een groot bedrag. Bob Reiche vertelde dat de kosten van de organisatie enorm groot zijn; op het zand is niets aanwezig, dus alles (ook water en sanitair) moet erheen gebracht worden. Maar ook is de prijs voor een dergelijk concert marktconform.

Waarom Bon Jovi? Er was eerst sprake dat misschien Prince of Robbie Williams zou optreden. De laatste geeft echter geen grootschalige concerten meer; hooguit voor een man of 1000. Prince kampt met gezondheidsproblemen. Ook lijkt het alsof dit jaar het een stuk moeilijker is “grote” artiesten te trekken en om de kosten beheersbaar te houden, moeten de artiesten op een tournee zijn. Om bijvoorbeeld Madonna te boeken is financieel geen haalbare kaart.
Bon Jovi doet Nederland nu aan in het kader van zijn “Circle Tour”.

Het terrein zal om 12 uur (overdags) geopend worden, waarna om
14.00 uur Di-rect optreedt
15.00 uur Kane en
17.00 uur Bon Jovi, die zijn optreden om 19.00 beeindigt.

Tussendoor kan je het terrein wel verlaten, maar alleen mét kaartje; zonder kan je het terrein (omdat dat je toegangsbewijs is en daar ook je vaknummer op staat) niet meer betreden.

Na het concert vindt nog een afterparty in het Kurhaus plaats (de namen van deze line-up zijn nog niet bekend) voor 1200-1300 mensen. Op grote schermen buiten zal dit te volgen zijn. Dit is één van de maatregelen om mensen niet allemaal tegelijkertijd te laten vertrekken.

Hierna nam Willem Westermann het woord om uit te leggen wat de maatregelen waren met betrekking tot Verkeer, Vergunning en Veiligheid.
Allereerst kwam het vervoer aan bod; veel touringcars zouden worden ingezet, waarbij de mensen op het Norfolkterrein worden afgezet. Ook werd geadviseerd het openbaar vervoer te nemen. De auto zou een groot probleem worden; pendelen is een goede optie, want een groot deel van Scheveningen wordt afgezet vanaf vrijdag middernacht.
Dit geldt niet voor de mensen die er wonen en/of een bedrijf hebben. Dit is om de badplaats voor hen bereikbaar te houden en te zorgen, dat als er een grote uittocht na het concert plaatsvindt geen grote opstoppingen te krijgen. Natuurlijk ook om hulpdiensten vrij baan te verlenen mocht dat nodig zijn; al zijn deze ook op het terrein aanwezig.
Het concertterrein wordt met grote hekken afgezet, dat niemand mee kan kijken. Via de kaartjes is direct te zien waar iemand “hoort”.

Hierna werd getoond waar het concert plaats zou vinden op het strand van Scheveningen. Ja, op het zand, vlak naast het Havenhoofd, waar de zandsuppletie heeft plaatsgevonden.

Gelukkig zijn er ook plekken voor minder valide mensen gecreeerd; want met een rolstoel is het slecht rijden! Al vind ik het wel jammer, dat voor de minder valide mensen de duurdere kaarten alleen beschikbaar zijn.
Klik hier voor de prijzen en vakkenverdeling.

Hier (klik) een stuk van de uitleg van Bob Reiche over de achtergronden waarom hij een dergelijk concert wilde organiseren en hier (klik) een stuk van de uitleg van Willem Westermann op het strand van Scheveningen waar hij de indeling en grootte van het festivalterrein uitlegt.

Please follow and like us:

8 reacties

 • Ron Haage

  Ik heb kaarten voor vak A en ga een feestje bouwen hoor…!
  Eindelijk is er weer eens iets te beleven in Den Haag!

 • ruud

  oftewel ik zit weer in de over last zoals alle mensen in de kompassbuurt.geef het feest lekker in den haag .mijn buurtje wordt afgezet. alleen toegang voor bestemings verkeer.wordt strond ziek van mensen zoals jij .

 • admin

  @Ruud,
  Ach, ik heb het niet georganiseerd hoor ;-).
  En wees eerlijk; het is maar voor even, al kan ik me goed voorstellen dat het waardeloos is als je er woont.
  Maar wat dacht je van festivals als Parkpop? Of andere grootschalige evenementen (zoals City-Pier-Cityloop, bevrijdingsfestival en Koninginnenach) in Den Haag en omstreken?
  Ook die geven overlast.
  Waar een feest wordt gevierd hebben anderen overlast.

 • ruud

  ik ben een scheveninger ik heb nix met de stad den haag te maken. alles heeft moeten wijken in scheveningen om die shit dingen.alles moest opzij voor de toerist en horeca. en we toch eerlijk zijn jij vult de zakken en wij de over last.als het doorgaat mag ik dus niet in die buurt komen van het strand .ik woon 50 meter achter de vuurtoren.MAAR WE ZULLEN ZIEN OF HET GEZELIG WORDT……

 • Dave

  Ruud, fijn dat we in jouw tuin mogen komen feesten. Jammer dat mensen als jij op een dergelijke publieke plek gaan wonen en daarna klagen over overlast. Kan ik bij jou voor de deur parkeren?

 • admin

  @Ruud,
  Mijn zakken vul ik echt niet hiermee. Heb hier niets voor gekregen en zal hier ook niets aan verdienen! Ook mijn blog is zonder inkomsten, zo blijf ik onafhankelijk en kan ik plaatsen wat ik wil.
  Jammer dat je niet op mijn mail reageerde.
  Shit-dingen? Alles heeft twee kanten. Het geeft jouw stadsdeel reclame en derhalve inkomsten. Al geeft het wel degelijk overlast; ook voor de strandtenthouders die door dit evenement veel hebben moeten afzeggen (maar dat geldt voor de nieuwe boulevard en zandsuppletie dito).

  @Dave 🙂
  Inderdaad woont hij in een touristisch deel; maar of dat ook zo was toen hij er ging wonen is de vraag.
  Als Vrederust ineens onderdeel gaat worden van bijvoorbeeld een jaarlijks wielerevenement of zo, heb ik daar ook niet voor gekozen (al zou ik het best leuk vinden!).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.