Natuur/milieu

Regen, regen en nog eens regen

regen
Aalscholver droogt zijn vleugels

Regen. Wat heb ik er een hekel aan.
Sneeuw, prima, het hoort bij dit jaargetijde, al moet ik dan wel voorzorgsmaatregelen nemen. (Liever natuurlijk een helblauwe lucht met een stralende zon!).
Maar met dit weer kom ik nergens.
Boodschappen doen is snel tussen de buien door om droog te blijven. Hoop je dan.
Helaas is mijn zadel ook niet meer volledig waterdicht dus natte billen zijn het resultaat.
Eerlijk is eerlijk, naast de regen, was er gelukkig vandaag wel even een droge periode.

Wat verlang ik naar de droge dagen.
Dagen, waarop je weg kan, zonder regenpak of zonder dat je urenlang bezig bent weer een beetje op te warmen. Want op kou kan je je kleden. Op regen, zeker met deze temperatuur, nauwelijks.
Toen ik keek naar de prachtige IJsduiker (en zelf bijna bevroren thuis kwam) stond net een aalscholver bovenop een paal met zijn vleugels gespreid.
In tegenstelling tot vrijwel alle andere watervogels bevat het verenkleed van aalscholvers heel weinig vet. Daardoor is het niet waterdicht en wordt een duikende aalscholver drijfnat. Na een duik moet een aalscholver drogen wat ze doen met deze markante houding  .Het was even tussen de buien door, precies voor een helder stukje tussen de wolken. Een pracht gezicht!
Het is me trouwens opgevallen, dat de laatste jaren steeds meer aalscholvers in Den Haag te zien zijn. Niet alleen in bepaalde jaargetijden, maar het hele jaar door. Weet iemand of ze ook hier broeden?

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.