Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Winterregeling daklozen morgen weer van kracht

Winterregeling daklozen
Winterregeling daklozen

Vanwege de kou gaat vanaf morgen, vrijdagavond 15 januari de winterregeling voor daklozen weer in. Deze regeling is er om te voorkomen dat daklozen in de kou buiten moeten slapen en ernstige gezondheidsrisico’s lopen.

De winterregeling gaat in wanneer het vanwege de kou te gevaarlijk is om buiten te slapen, bijvoorbeeld bij vorst of een combinatie van strenge kou met harde wind en langdurige regen. Mensen kunnen hierdoor ernstig onderkoeld raken of zelfs overlijden.
Haagse daklozen kunnen gratis overnachten in de winteropvang aan de Zilverstraat 40. In dit pand van Stichting Dr. Schroeder van der Kolk Bedrijven (Schroeder) is plaats voor maximaal 125 mensen per nacht. Deze extra slaapplaatsen komen bovenop de plekken in de reguliere nachtopvang voor daklozen van de Kessler Stichting en het Leger des Heils.

Daklozen krijgen naast een gratis slaapplaats ook een maaltijd en ontbijt aangeboden en kunnen zich douchen en hun kleding wassen. Verder kunnen zij met medische klachten terecht bij een sociaal verpleegkundige.

De opvang aan de Zilverstraat is minder geschikt voor vrouwen. Zij kunnen terecht bij de Nachtopvang van de Kessler Stichting aan de Delagoastraat 60.

Mensen die al verblijven in de reguliere nachtopvang van het Leger des Heils of de Kessler Stichting kunnen daar bij winterse omstandigheden tijdelijk gratis terecht, de eigen bijdrage vervalt.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.