Politiek

Prof.dr. U. Rosenthal ontvangt Fractievoorzitters VVD, D66, Groen links en PvdA
Vanmorgen ontving prof.dr. U. Rosenthal de fractievoorzitters drs. M. Rutte (VVD), dr. M.J. Cohen (PvdA), drs. A. Pechtold (D66) en drs. F. Halsema (GroenLinks).

Dit gesprek begon om 10.00 uur in de werkkamer van de informateur in het gebouw van de Eerste Kamer voor een oriënterend gesprek of een Paars Plus kabinet een haalbare kaart zou zijn.Nog steeds zijn deze gesprekken gaande.
Zowel Femke Halsema als Job Cohen als Alexander Pechtold zien een dergelijke coalitie zitten.

Mark Rutte gaf al eerder aan (zoals ik hier ook al schreef) weinig heil te zien in een te links kabinet.
Toch had de informateur, dhr. Rosenthal, hen vandaag uitgenodigd voor verkennende besprekingen.

In de middag namen enkele financieel-economische experts van het Centraal Planbureau, het ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank deel aan het gesprek.

Ik ben heel benieuwd waar de gesprekken toe zullen leiden. Maar het feit dat de besprekingen al zo lang duren en dat er andere deskundigen bij zijn gehaald, geeft wel een kleine indicatie dat samenwerking een optie zou kunnen worden.

Please follow and like us:

3 reacties

 • Ton

  2e kamer dient motie van wantrouwen in tegen bevolking.

  Nu de kiezers nogal wispelturig blijken te zijn en voortdurend van mening blijven wisselen, zal de formateur namens de onderhandelingspartners, de 2e kamer voorstellen om het vertrouwen in de bevolking op te laten zeggen
  ‘Paerlen voor de zwijnen’, zo verwoordt Uri Rosenthal de situatie. ‘Nu na het AOW debat, en uit onderzoek na onderzoek blijkt dat de bevolking niet achter de handelwijze van een te formeren kabinet staat, begint bij de volksvertegenwoordiging duidelijk te worden dat de bevolking niet in staat is een correcte mening te vormen. Eerlijk gezegd valt met een dergelijke bevolking niet te werken en wij hopen dat de bevolking op korte termijn in staat is haar mening te herzien’.

  Halsema en diverse andere kamerleden hebben al aangegeven zich aan de zijde van de formateur te scharen. ‘Volksvertegenwoordiging werkt alleen als vertegenwoordiger en vertegenwoordigde binnen een breed scala aan standpunten overeenstemming hebben en dat is bij deze bevolking niet het geval.’
  ‘Het volk heeft geen flauw benul van wat er onder politici leeft’, aldus een verbolgen Verhagen, die dreigt de handdoek in de ring te gooien. De gehele 2e kamer zal waarschijnlijk een motie van wantrouwen tegen de bevolking indienen. Als deze motie een meerderheid haalt en de bevolking niet te kennen geeft, haar mening te herzien, zullen ‘drastische maatregelen’ genomen worden, zo voorspellen bronnen rond het Binnenhof.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.